Προτάσεις της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α. στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη


Προτάσεις της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α

Σας αποστέλλουμε τις προτάσεις της Ένωσης μας στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δόθηκε για δημόσια διαβούλευση.

1. Βαθμολόγιο.
Αναπροσαρμογή αυτού στο βαθμολόγιο του Στρατού Ξηράς και χορήγηση βαθμών στους ήδη υπηρετούντες χωρίς σχολές ιδίως κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου.

2. Κανονισμός Μεταθέσεων.
Μοριοδότηση με κύριο χαρακτηριστικό τα έτη υπηρεσίας ,όταν έχουμε τα ίδια έτη,βαρύτητα στο που υπηρέτησε ο καθένας και μετά στην οικογενειακή κατάσταση. Να υπάρχουν μεταθέσεις και για σπουδές τέκνων.

3. Επιπλέον θέσεις Αξιωματικών δεν χρειάζονται παρά προσλήψεις νέου προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά και αναβάθμιση των υπηρεσιών σύμφωνα όχι μόνο με τις τωρινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες. Περιττοί οι συντονιστές.

4. Κατανομή υπηρετούσας δύναμης όχι με υπηρεσιακές ανάγκες κατά την κρίση του Αρχηγού αλλά με διαφανείς διαδικασίες και αξιοκρατικά κριτήρια.

5. Οι εξερχόμενοι από τη Σχολή Πυροσβεστών να υπηρετούν για 1 έτος στην Αττική και για 1 έτος Θεσσαλονίκη ή νησιά και μετά να μπαίνουν στον κανονισμό μεταθέσεων.

6. Να ιδρυθεί περιφερειακό συμβούλιο μετακινήσεων με τη συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων όπως το συμβούλιο μεταθέσεων στο αρχηγείο.

7. Στα νησιά τα κλιμάκια πρέπει να αναβαθμιστούν σε Π.Υ. και να έχουν αυτόνομη διοικητική επάρκεια. Και η κατανομή της δύναμης να γίνεται ανά νησί και όχι ανά νομό.

8. Όχι στο αμετάθετο εκτός των Διοικητικών Συμβουλίων των 1βαθμίων, 2βαθμίων, 3βαθμίων και πανελλαδικών σωματείων με πάνω από 800 άτομα.

9. Οι ήδη υπηρετούντες υπάλληλοι με σεμινάρια από τις υπηρεσίες τους να εκπαιδευτούν και να αναλαμβάνουν ανακριτικά καθήκοντα.

10. Παλαιότητα στον ίδιο βαθμό να έχει αυτός της σχολής μόνο για το ίδιο έτος που πήρε το βαθμό και όχι διαρκώς.

                                                                           Με Εκτίμηση

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                           ΚΑΛΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ