Έτοιμο το νέο Οδυσσέας Ελύτης- Στις 6 Φεβρουαρίου η πρώτη πτήση στο νέο τερματικό σταθμό της Μυτιλήνης


Στις 6 Φεβρουαρίου η πρώτη πρωινή πτήση θα αποβιβαστεί στο νέο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή Εμπορικής Ανάπτυξης της Fraport, κ. Γεωργίου Βίλου.

Οι νέοι σύγχρονοι χώροι έχουν εξοπλιστεί πλήρως και τα πάντα είναι έτοιμα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για να ανοίξει τις πύλες του. Οι διαδικασίες μετακίνησης από τον παλιό τερματικό στο νέο έχουν ξεκινήσει σταδιακά, ουσιαστικά όμως θα ολοκληρωθούν την τελευταία ημέρα.


Ο κος Βίλος ανακοίνωσε και τη δημιουργία παρκινγκ στο νέο αεροδρόμιο 235 θέσεων οχημάτων που θα είναι επαρκές για τις ανάγκες του αεροδρομίου, θα είναι όμως επί πληρωμή.


Όσον αφορά την προώθηση της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού, ο κος Βίλος είπε οτι θα μπουν οι προτεραιότητες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς με στόχο την προσέλκηση εταιριών που θα επένδύσουν στη Λέσβο σαν προορισμό και από την Fraport θα δικαιούνται ειδικης τιμολογιακής πολτικής.

Τα έργα στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης περιλάμβαναν: νέο τερματικό σταθμό, νέο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, νέο πυροσβεστικό σταθμό, νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, 185% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε 7.185m2, 29% αύξηση των σταθμών check in (από 7 σε 9).

Πηγή traveldailynews.gr