4αρα παραμονής για τον Αιολικό στο Μενίδι- Αχαρναικος- Αιολικός 0-4


Εμφατική νίκη με σκορ 0-4 πέτυχε ο Αιολικός μέσα στο Μενίδι επί του Αχαρναϊκού, σφραγίζοντας εν πολλοίς την παραμονή του στην κατηγορία και ταυτόχρονα τον υποβιβασμό του αντιπάλου του.

Οι παίκτες του Βλάντιτσα Πέτροβιτς επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους, αλλά και την εμφανή τους βελτίωση μέσα στο 2020 με τον Σέρβο στον πάγκο, φτάνοντας πραγματικά σε ένα θρίαμβο μέσα σε μια έδρα, όπου τα τελευταία χρόνια έχει ζήσει κι άλλες μεγάλες στιγμές, καμιά όμως τόσο γλυκιά σαν τη σημερινή.

Αγωνιστικά, ο Αιολικός μπήκε δυνατά στο ματς και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή του μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Αντόνοφ να σουτάρει άουτ από δύσκολη θέση. Ο Αχαρναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες με ένα σουτ του Σάλλα (10’) που δεν ανησύχησε τον Βρονταρά.

Η ομάδα της Μυτιλήνης ζήτησε πέναλτι στο 12’ σε πτώση του Λαμπράκη μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Ανδρικόπουλος έδωσε συνέχεια στο ματς. Δεν το έβαλε κάτω όμως και συνέχισε να πιέζει, χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Σπόλιαριτς (15’) που σούταρε άουτ μετά από πάσα του Καλόμπο. Ένα λεπτό μετά, ο Αιολικός έφτασε στο γκολ με τον Κρητικό, έπειτα από όμορφο συνδυασμό του Αντόνοφ με τον Λαμπράκη και κάθετη πάσα του τελευταίου προς τον σκόρερ που νίκησε με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον αντίπαλο τερματοφύλακα, γράφοντας το 0-1.

Ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο ο Αιολικός προσπάθησε να «παγώσει» το ρυθμό του ματς, με το σκορ υπέρ του, ωστόσο προς τη λήξη του ημιχρόνου αύξησε εκ νέου την πίεσή του, αναζητώντας το δεύτερο γκολ. Στο 38’ χάθηκε σημαντική ευκαιρία μετά από όμορφη προσπάθεια του Αντόνοφ και σουτ του Λαμπράκη, που έφυγε άουτ. Στο 43ο λεπτό όμως, ο Μίροσλαβ Αντόνοφ έγινε εκτελεστής και δεν αστόχησε σε τετ α τετ, πλασάροντας ψύχραιμα στην έξοδο τον τερματοφύλακα του Αχαρναϊκού για το 0-2, σκοράροντας στο ντεμπούτο του!

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι απείλησαν σε κεφαλιά του Κόκκορη, αλλά ο Βρονταράς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, σε μια από τις λίγες πλην όμως καλές στιγμές του Αχαρναϊκού στο ματς.

Στην επανάληψη, σε ένα 45λεπτο διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Αιολικός έφτασε στο 0-3 με εκτέλεση φάουλ του Άρη Λαμπράκη (71’), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, βυθίζοντας παράλληλα τον Αχαρναϊκό στην προτελευταία θέση του πίνακα του 6ου Ομίλου. Λίγο πριν τη λήξη, η ομάδα της Μυτιλήνης έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, χάρη στον Φοίβο Τσιπά που με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από κόρνερ, γράφοντας το 0-4!

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης έφερε στον Αιολικό την 3η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον Βλάντιτσα Πέτροβιτς στον πάγκο του και μάλιστα με μηδέν παθητικό στην άμυνα, αποκτώντας απόσταση σχετικής ασφαλείας από τη γραμμή του υποβιβασμού. Και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πλέον, πως εκτός της ΑΕΚ Τρίπολης και ο Αχαρναϊκός είναι με το 1,5 (και παραπάνω) πόδι στο τοπικό.
Συνθέσεις

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Φ. Θανέλλας): Γκυμούσης, Κοντούλης (77’ Μέρης), Καραγιαννίδης, Δημητρόπουλος, Σχούλης (46′ Μαρμούτας), Κόττας, Σάλλα, Κόκορης, Αναστόπουλος (88′ Μαυράκης), Παπαθανασίου, Στραβομύτης

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Βλ. Πέτροβιτς): Βρονταράς, Μπάρκας, Καλαφάτης, Κρητικός, Βαλιός, Τσομπανέλλης, Σπόλιαριτς (85′ Σεκού), Κατσίκης (82’ Κατσίκης), Αντόνοφ (79’ Αλαγιάννης), Καλόμπο (58’ Τσιπάς), Λαμπράκης

Πηγή: sportlesvos