Το Βόρειο Αιγαίο αντιδρά- Από 22 Ιανουαρίου έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις (ΒΙΝΤΕΟ, PICS)


Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η σύσκεψη με τους φορείς και τους Δήμους που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης με αφορμή την στάση της κυβέρνησης που δεν κάνει πίσω στην δημιουργία νέων δομών στα νησιά..


Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν όλοι οι παραγωγικοί φορείς της Λέσβου , ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, αντιπεριφερειαρχες, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α. Τον Δήμαρχο Μυτιλήνης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κος Τζιμης καθώς για λόγους υγείας απουσίαζε.


Την σύσκεψη παρακολουθούσαν με τηλεδιάσκεψη και επενέβησαν εκπρόσωποι, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι από την Χίο και την Σάμο.

Κ. Μουτζούρης: "Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αδράνεια και την αφασία της κυβέρνησης στη μεταναστευτική κρίση, που έχει φθάσει στα άκρα και τα νησιά δεν μπορούν να την αντέξουν"
Ο κ. Μουτζούρης στην ομιλία του επεσήμανε όσα άκουσε κατά τη σύσκεψη της Τετάρτης στην Αθήνα, λέγοντας ότι υπάρχει σύγχυση για τον σχεδιασμό στη Λέσβο αφού για την περίπτωση της Χίου, κατά τον ίδιο, η απόφαση έχει παρθεί και είναι τελεσίδικη.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μη σοβαρή στάση απέναντι στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία με την τοπική κοινωνία και ειδικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.


Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας σημείωσε ότι θα πρέπει η Περιφέρεια να στραφεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Μετα από 2,5 περίπου ώρες συνεδρίασης και πολλές τοποθετήσεις αποφασίστηκε ότι η καταλυτική ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων θα είναι η 22η Ιανουαρίου 2020 ημερα Τετάρτη.


Η εβδομάδα που μας έρχεται θα είναι εβδομάδα συσκέψεων και έκτακτων συμβουλίων για να αποφασιστεί το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων που όπως ειπώθηκε αυτές θα είναι


  • Διήμερο λουκέτο στο Βόρειο Αιγαίο (κλειστά καταστήματα και υπηρεσίες)
  • Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ταυτόχρονα σε όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου
  • Επίδοση ψηφίσματος στην Αθήνα στους αρμοδίους υπουργούς καθώς και τον πρωθυπουργό
Σε βάθος χρόνου και αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα θα αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις όπως είναι κλείσιμο λιμανιών και αεροδρομίων, κατάληψη δικαστηρίων και Γενικής Γραμματείας Β. Αιγαίου, Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΥΠΕΣ και πολλές άλλες..

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ώρα που το Βόρειο Αιγαίο αποφάσιζε όλα τα παραπάνω στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου , λίγα μόνο χλμ μακριά είχε στηθεί ένα «τρικούβερτο γλέντι» με χορούς και σαντούρια παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας κου Πλακιωτακη και άλλων επισήμων προσκεκλημένων με αφορμή την κοπή βασιλόπιτας της Γ.Γ.Α.Ν.Π

Δείτε ένα απόσπασμα από την σύσκεψη όπως το κατέγραψε live το Lesvos Post.com


Δείτε τι δήλωσαν live στην κάμερα του L.P μετα το τέλος της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κος Ταξιάρχης Βερρος καθώς και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μυτιλήνης κος Στρατής Τζιμης εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Μυτιλήνης κ Κυτελη.