Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν σέξτινγκ το 2020

Το σέξτινγκ σίγουρα δεν αποτελεί καινούργια λέξη για πολλούς το 2020, και όλοι βασικά έχουν τη δική τους εικόνα για το τι είναι το σέξτινγκ. Αλλά σύμφωνα με τη Wikipedia, το σέξτινγκ περιλαμβάνει την αποστολή, τη λήψη, ή την προώθηση σεξουαλικών μηνυμάτων, φωτογραφιών ή εικόνων χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, μεταξύ άλλων συσκευών. Επίσης, η Lenhart (2009) χαρακτήρισε το σέξτινγκ ως την αποστολή «εικόνων ή βίντεο με σεξουαλικά υπονοούμενα, γυμνά ή σχεδόν γυμνά με τον εαυτό σας». Τώρα, το σέξτινγκ είναι δημοφιλές όλα αυτά τα χρόνια, συγκεκριμένα μεταξύ του 75% των ανθρώπων όλων των ηλικιών που κάνουν σέξτινγκ. Είναι λες και οι άνθρωποι να εκτρέπουν σιγά-σιγά την προσοχή τους από την περιήγηση στο πορνό, και τις πορνοσελίδες για να λαμβάνουν μερικά πιο προχωρημένα πράγματα για να ερεθιστούν. Μόνο για να οδηγηθούν στην αισθησιακή συμπεριφορά στην πραγματική ζωή για αυτούς τους λόγους.

Γιατί περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν το σέξτινγκ;

Λοιπόν, φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στις εφήμερες σχέσεις κάνουν σέξτινγκ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνουν τα άτομα που έχουν σχέση από απόσταση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει πολλή δυσπιστία στην κοινωνία! Κυριολεκτικά κανένα άτομο δεν αποφεύγει το ζήτημα της ασφάλειας στη σχέση και, δυστυχώς, ακόμη και στη δέσμευση. Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι κρύβονται πίσω από την ιδέα ότι αυτό έχει να κάνει με το να κάνετε το σύντροφο σας να σας σκεφτεί τη συγκεκριμένη στιγμή, η αλήθεια είναι ότι έχει να κάνει με το σχεσιακό άγχος. Εκείνοι που αναζητούν εφήμερες γνωριμίες το κρατούν ως κάποιο είδος εγγύησης ότι θα κατεβάσουν ρολά με τους υποψήφιους συντρόφους τους σύντομα. Όσοι έχουν σχέση από απόσταση αισθάνονται υποχρεωμένοι να διατηρούν μια ιδιαίτερη σέξι εικόνα στο μυαλό με τους αγαπημένους τους. Επιπλέον, για εκείνα τα θεωρητικά «παιχνιδιάρικα ζευγάρια», αποτελεί ένα μέτρο για να αποσπούν την προσοχή των συζύγων τους από τον υπόλοιπο κόσμο. 




Τι λέει το σέξτινγκ για τη σχέση σας;

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες από τους Hazan & Shaver (1987) που σχετίζονται με το σέξτινγκ και τις διάφορες εξαρτήσεις στις σχέσεις. Αυτές περιλαμβάνουν:  

Άνθρωποι αμφιταλαντευόμενοι στο άγχος. Αυτά είναι συχνά το είδος ατόμων που πιστεύουν έντονα στην αγάπη με την πρώτη ματιά. Επίσης, δίνουν ή επενδύουν πάρα πολύ σε μια σχέση, μερικές φορές είναι αβέβαιοι που οδηγεί. Επομένως, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αρχίζουν να αμφιβάλλουν για το αν το άλλο πρόσωπο τους αγαπά πραγματικά όσο οι ίδιοι. Αυτό γίνεται κυρίως αφού δώσουν πάρα πολλά και λάβουν μόνο λίγα από αυτά που περιμένουν. Αυτά τα άτομα, χωρίς συναίσθηση για τη συμπεριφορά τους, θα θέλουν να τα σκέφτεστε όλο το εικοσιτετράωρο. Αν το σέξτινγκ είναι το μόνο που χρειάζεται, τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα αρχίσουν να το κάνουν αμέσως.  

Άνθρωποι δεμένοι με ασφάλεια. Αυτά είναι τα άτομα που έχουν αναπτύξει με το χρόνο ισχυρές φιλίες και εμπιστοσύνη μέσα στις σχέσεις τους. Επομένως, νιώθουν ασφαλείς ανά πάσα στιγμή σχετικά με τους συντρόφους τους. Επίσης, δεν ανησυχούν μήπως και  προσπαθήσουν οι άλλοι να δεθούν πολύ με αυτούς ή τους αγαπημένους τους. Άρα, σπάνια βλέπουν την ανάγκη να δοξάσουν τους εαυτούς τους στα μάτια των συντρόφων τους με το σέξτινγκ. 

Άτομα που αποφεύγουν τους άλλους. Αυτά είναι συχνά άτομα που έχουν επιβαρυνθεί από τις εμπειρίες και τους φόβους που είχαν στην παιδική τους ηλικία. Νιώθουν ότι δεν μπορούν να δώσουν τα πάντα σε μια σχέση από φόβο ότι ο σύντροφος τους θα τους πλησιάσει πάρα πολύ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να δεσμευτούν με κάποιον. Επίσης, νιώθουν στην ουσία άβολα με κάποιον που είναι περισσότερο οικείος από ότι πρόθυμος. Επομένως, αυτό το είδος ατόμου σπάνια θα κάνει σέξτινγκ ή θα συμμετέχει ενεργά σε περιστασιακό σέξτινγκ. 

Κάνουν οι παντρεμένοι σέξτινγκ;

Λοιπόν, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των παραπάνω. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα ζευγάρια το κάνουν κατά διαστήματα. Και μερικοί άνθρωποι το κάνουν για διασκέδαση, για να ανάψουν τα αίματα κάτω από τα παντελόνια τους κάνοντας λίγο καυτό αισθησιακό σεξ αργότερα στο σπίτι. Ή σε ορισμένες περιπτώσεις, για να δείξει ο ένας στον άλλο ότι τους λείπει ακόμα, ειδικά όταν είναι μακριά για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω εργασίας. 
Ωστόσο, είναι απίθανο τα παντρεμένα ζευγάρια να συμμετέχουν σε αισθησιακά άγρια συμπεριφορά, ειδικά όταν περιλαμβάνει αποστολή αποκαλυπτικών φωτογραφιών. Όπως και να έχει, όσοι γεννήθηκαν στη γενιά του σέξτινγκ γνωρίζουν πολύ καλά αποτελεσματικούς τρόπους για να το κάνουν αυτό, για παράδειγμα μέσω κάμερας κ.λπ. Επομένως, είναι σημαντικό να καταλάβετε αν η σχέση σας βρίσκεται στο υγιές όριο του σέξτινγκ ή του αγχωμένου αμφιταλαντευόμενου άγχους.




Η άσχημη πλευρά του σέξτινγκ

Το σέξτινγκ είναι μόνο ένα θέμα αποφυγής για τους περισσότερους γονείς με παιδιά στην εφηβεία. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τώρα είναι ένας πλήρης ανεπτυγμένος καρκίνος που τροφοδοτείται μέσα από την κοινωνία μας. Και ενώ μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι είναι μια φάση που θα περάσει ή ότι δεν είναι κάτι σημαντικό επειδή μπορείτε να το απολαύσετε και να το διαγράψετε αργότερα, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι κάθε μεμονωμένη ενέργεια έχει τις δικές της συνέπειες και τις περισσότερες φορές έχουμε πολλά να χάσουμε.

Φανταστείτε να κάνετε σέξτινγκ με έναν συνάδελφο σας μόνο για να σας ντροπιάσει αργότερα κάνοντας ισχυρισμούς περί σεξουαλικής παρενόχλησης με τα πολυάριθμα μηνύματα σέξτινγκ ως αποδεικτικά στοιχεία. Να πάρετε διαζύγιο από τη σύζυγο σας και να σας χωρίσουν από τα αγαπημένα σας παιδιά από τα μηνύματα σέξτινγκ που στέλνατε σε άλλη γυναίκα. Και όσο και να μην το σκέφτεστε εκείνη τη στιγμή, είναι μια συναισθηματική δέσμευση με κάποιον άλλο πέρα από εκείνη τη γυναίκα. Τότε, θα καταλάβετε ότι οι γυναίκες δεν θέλουν απλώς φυσική ασφάλεια, αλλά και συναισθηματική.

Υπάρχουν και ακόμα χειρότερα σενάρια όπου οι γυμνές φωτογραφίες σας βρίσκουν το δρόμο προς το Διαδίκτυο. Στιγμές όπου χάκερ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λίγη λάσπη για κάποιον επώνυμο ή για μια διασημότητα. Ή ακόμα χειρότερα βλάβες εκ προθέσεως, όπου παρατημένοι εραστές στέλνουν τις γυμνές φωτογραφίες και τα πρόστυχα βίντεο στον κόσμο ως εκδίκηση. Και η πικρή αλήθεια είναι ότι συνήθως δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί κυριολεκτικά να κάνει κάποιος για τις γυμνές φωτογραφίες του. Ειδικά όταν έχουν γίνει δημοφιλή στο ίντερνετ και να κοινοποιούνται ευρέως. 

Συμπέρασμα

Το σέξτινγκ είναι σίγουρα ένα αναγκαίο κακό στην κοινωνία και ίσως είναι πολύ διασκεδαστικό για να συμμετέχετε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβετε αν σας αρέσει για τους σωστούς λόγους, καθώς και αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας αργότερα. Κατά τα άλλα, διασκεδάστε κάνοντας σέξτινγκ!