Αγοράκι από το Ιράκ το πρώτο βρέφος του 2020 στην Μυτιλήνη-8 προσφυγόπουλα και ένα Ελληνόπουλο οι πρώτες γεννήσεις…


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κατσαβέλλη, επισκέφθηκαν το Μαιευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Εκεί τους περίμενε ο διευθυντής του τμήματος Παναγιώτης Προβέτζας προκειμένου μαζί να επισκεφθούν τους θαλάμους με τις μητέρες των βρεφών που γεννήθηκαν την πρώτη μέρα του νέου έτους.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης παραδίδοντας από ένα γούρι τις ευχήθηκε να είναι γερές εκείνες και τα νεογέννητα τους.



Παράλληλα επισκέφθηκε τους θαλάμους του Μαιευτικού τμήματος, είδε την σημερινή κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών ενώ συζήτησε με τους γιατρούς τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συμφώνησε ότι απαιτείται γενναία κρατική ενίσχυση υποσχόμενος ότι το θέμα θα το θέσει και στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.


****Οι φωτογραφίες είναι από το δελτίο τύπου του δήμου, ο οποίος δεν μας απέστειλε φωτογραφίες με τις μετανάστριες παρά μόνο με το ζευγάρι Ελλήνων

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα ¨Τα ΝΕΑ της Λέσβου"  

Σύμφωνα με την εφημερίδα ¨Τα ΝΕΑ της Λέσβου"  ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 8 μωρά γεννήθηκαν στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Παραμονής προς  Πρωτοχρονιάς μέχρι χθες 2 Ιανουαρίου, όλα μωρά της μεταναστευτική κρίσης. 

Στη Λέσβο της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης , το πρώτο μωρό που έκανε ποδαρικό  το 2020 δεν θα μπορούσε να μην είναι προσφυγόπουλο . Γεννήθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς 1η Ιανουαρίου . Είναι ένα υγιέστατο  αγοράκι από το Ιράκ  βάρους 2,800 κιλών. Γεννήθηκε με καισαρική τομή από τον γιατρό Πέτρο Μαχαίρα. Ο ίδιος μαζί με το προσωπικό της μαιευτικής κλινικής βρισκόταν στο «πόδι» επί ώρες για να φέρουν εις πέρας γέννες στη Μαιευτική κλινική  καθώς εκτός από το μωρό από το Ιράκ αλλά 7 μωρά της μεταναστευτικής κρίσης, ήρθαν στον κόσμο στο Βοστάνειο .  «Από τις 10 γέννες που είχαμε μέσα σε δυο ημέρες , οι 8 είναι παιδιά μεταναστριών. Αρκεί να σας πω ότι δεν υπάρχει κρεβάτι στη μαιευτική κλινική και έχουμε πάρει και 4 κρεβάτια από την ορθοπεδική κλινική που βρίσκεται δίπλα. Αν έρθει σήμερα ένα περιστατικό, δεν έχω κρεβάτι για να το αντιμετωπίσω» δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής γιατρός Παναγιώτης Προβέντζας.   Ο ίδιος με την ιδιότητά του και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ανέλαβε πρωτοβουλία να κινητοποιήσει και τους Συλλόγων των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου ενώ έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας  για να τον ενημερώσει για τις εκρηκτικές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.