Στο κυνήγι των ψαριών το λιμενικό- 2 κιλά μουρμούρια, 7 κιλά σουπιές και 14 κιλά αλιευμάτων (τσιπούρες – σηκιοί) κατασχέθηκαν (PICS)


Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν την Κυριακή από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης βεβαιώθηκαν οι εξής αλιευτικές παραβάσεις: 

Α. μία παράβαση σε επαγγελματικό οστρακαλιευτικό σκάφος παράκτιας αλιείας, διότι είχε αλιεύσει με τη χρήση του αλιευτικού εργαλείου “αργαλειός” υδρόβιους οργανισμούς, ήτοι 2 κιλά μουρμούρια και 7 κιλά σουπιές, οι οποίοι κατασχέθηκαν 


Β. δύο παραβάσεις σε ερασιτέχνες αλιείς υποβρύχιας αλιείας με ψαροντούφεκο, διότι είχαν αλιεύσει από κοινού 14 κιλά αλιευμάτων (τσιπούρες – σηκιοί), ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για τους ερασιτέχνες ανέρχεται σε 5 κιλά ανά άτομο. Τα ως άνω αλιεύματα κατασχέθηκαν. 


Επιπροσθέτως, βεβαιώθηκαν δύο ακόμη παραβάσεις, η μία σε ερασιτεχνικό σκάφος που αφορά βεγγαλικά των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης και η δεύτερη σε υποβρυχίως δραστηριοποιούμενο άτομο, χωρίς τον προβλεπόμενο σημαντήρα.