Πρωτιά και πρόκριση για την Μικτή Λέσβου Κ14, δεύτερη θέση η Κ12


Εξαιρετική παρουσία είχαν οι Μικτές ομάδες της Λέσβου στο τουρνουά του 7ου ομίλου του Πανελλήνιου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων, που διεξήχθη στο γειτονικό νησί της Χίου το διάστημα 3-10 Ιανουαρίου, με την Κ14 να κατακτά την πρώτη θέση έχοντας το απόλυτο και ταυτόχρονα την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η Κ12 ολοκλήρωσε την παρουσία της στη δεύτερη θέση.


Οι ομάδες του Γιώργου Κομνηνού, έπαιξαν σε όλα τα παιχνίδια αρκετά καλό ποδόσφαιρο, δείγμα της καλής και ποιοτικής δουλείας που γίνεται από τον προπονητή και όλο το τεχνικό επιτελείο, κερδίζοντας την αναγνώριση και το χειροκρότημα όλων των υπόλοιπων αποστολών που συμμετείχαν στο τουρνουά.


Στον όμιλο νήσων εκτός από την ΕΠΣ Λέσβου, συμμετείχαν και η οικοδέσποινα Χίος, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Σάμος. Με απολογισμό 4 νίκες σε 4 παιχνίδια η Κ14 είναι πρώτη με 12 βαθμούς, ενώ η Κ12 έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Όλοι οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Χίου και το «Φαφάλειο» γήπεδο.

Στην πρεμιέρα η Κ12 ηττήθηκε 2-1 από την Χίο, με σκόρερ  για την ΕΠΣ Λέσβου τον Χωματά. Στον δεύτερο αγώνα η Λέσβος νίκησε τις Κυκλάδες 0-2 με τέρματα που σημείωσαν οι Κορλεντίνης και Γιαννακίδης. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τα Δωδεκάνησα όπου και πάλι οι ποδοσφαιριστές της Λέσβου βγήκαν νικητές από το γήπεδο με 3-1, χάρις στα τέρματα των Χωματά, Καραφασούλη και Χαμαλέλλη, για να έρθει και το τέταρτο παιχνίδι με αντίπαλο την ουραγό Σάμο, με την Λέσβο να μένει στην λευκή ισοπαλία 0-0 και να χάνει τη ευκαιρία να τερματίσει εκείνη στην πρώτη θέση. Έτσι, Λέσβος έμεινε με 7 βαθμούς πίσω από τις Κυκλάδες.


Η Κ14 έκανε το απόλυτο 4x4 συνδυάζοντας ποιοτικό ποδόσφαιρο. Πρώτος αγώνας κόντρα στην Χίο έληξε 0-3 με τους Λιτσολάρι, Μουτσογιάννη και Κυλινδρέα να χρίζονται σκόρερς. Στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στις Κυκλάδες το πολύτιμο γκολ της νίκης ήρθε από τον Κάσσο, ενώ με το ίδιο σκορ 1-0 έληξε και ο αγώνας απέναντι στα Δωδεκάνησα από το σουτ του Μουτσογιάννη. Το τελευταίο παιχνίδι με τη Σάμο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Λέσβος είχε εξασφαλίσει την πρωτιά, ωστόσο οι παίκτες έδειξαν την ίδια σοβαρότητα με τα υπόλοιπα παιχνίδια κερδίζοντας με το ευρύ 5-0. Τα γκολ της νίκης πέτυχαν οι Λιτσολάρι χατ-τρικ, Μπινιάκου και Κάσσος.
Την αποστολή της Λέσβου συνόδεψαν οι παρακάτω:

Αρχηγός αποστολής: Νίκος Χρόνης
Μέλος ΕΠΣΛ: Χάρης Καλλίας
Προπονητές: Γιώργος Κομνηνός και Μιχάλης Νταλαμπίρας (Λήμνος)
Γενικός αρχηγός: Νεκτάριος Ζηρόπουλος

Επίσης, πέρα από τα μέλη της αποστολής το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου κ. Σταύρος Ψαρρόπουλος.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Λέσβου, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές των Μικτών ομάδων Λέσβου Κ14 και Κ12, στους προπονητές και όλο το τεχνικό επιτελείο, αλλά και τον πρόεδρο και τα μέλη της Τεχνικής επιτροπής, γι’ αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Επίσης, ευχαριστούν θερμά όλα τα μέλη της αποστολής καθώς και τους γονείς που βρέθηκαν όλες αυτές τις μέρες στη Χίο αλλά και για την άριστη παρουσία, την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τέλος, ευχαριστούν θερμά την ΕΠΣ Χίου για την άψογη φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση.
Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες:

Κ14 

1η αγωνιστική
Χίος – Λέσβος  0-3
Δωδεκάνησα – Σάμος  6-0
Ρεπό: Κυκλάδες

2η αγωνιστική
Κυκλάδες – Λέσβος  0-1
Δωδεκάνησα – Χίος  2-0
Ρεπό: Σάμος

3η αγωνιστική
Σάμος – Κυκλάδες  0-0
Λέσβος – Δωδεκάνησα  1-0
Ρεπό: Χίος

4η αγωνιστική
Κυκλάδες – Δωδεκάνησα  2-5
Σάμος – Χίος  0-2
Ρεπό: Λέσβος

5η αγωνιστική
Χίος – Κυκλάδες  0-1
Λέσβος–  Σάμος  5-0
Ρεπό: Δωδεκάνησα

Κ12

1η αγωνιστική
Χίος – Λέσβος  2-1
Δωδεκάνησα – Σάμος  3-0
Ρεπό: Κυκλάδες

2η αγωνιστική
Κυκλάδες – Λέσβος  0-2
Δωδεκάνησα – Χίος  0-0
Ρεπό: Σάμος

3η αγωνιστική
Σάμος – Κυκλάδες 1-2
Λέσβος – Δωδεκάνησα  3-1
Ρεπό: Χίος

4η αγωνιστική
Κυκλάδες –Δωδεκάνησα  1-0
Σάμος – Χίος  0-0
Ρεπό: Λέσβος

5η αγωνιστική
Λέσβος –Σάμος  0-0
Χίος – Κυκλάδες  0-1
Ρεπό: Δωδεκάνησα