Μεγάλα τα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο της Λέσβου- Ανακοίνωση από την ΟΑΣΛ


Ανακοίνωση:

Η φετινή χρονιά φεύγει αφήνοντας πίσω της τεράστια προβλήματα στην αγροτική οικονομία του νησιού και τον αγροτικό κόσμο σε απόγνωση. Στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους μικρομεσαίους αγρότες – κτηνοτρόφους τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν βρήκαν λύση με τη νέα κυβέρνηση, αλλά προστέθηκαν και άλλα.

Απαιτούμε από την περιφέρεια Β. Αιγαίου να σκύψει πραγματικά πάνω σ’αυτά και να δώσει άμεσα λύση, πρώτα στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τη δυσλειτουργία των πυρηνελαιουργείων, γιατί έχει άμεση επίδραση στους ελαιοπαραγωγούς και δεύτερον να μας πει τη μέτρα προτίθεται να πάρει για την έξαρση του καταρροϊκού πυρετού και του “πυρετού Q” των αιγοπροβάτων, για τη μη περαιτέρω εξάπλωση τους αλλά και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων. Είναι διατεθειμένη επιτέλους να συγκρουστεί με τη κυβέρνηση για την άμεση και επαρκή στελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ;

Απαιτούμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εξασφαλίσει χρηματοδότηση που να μπορεί να καλύψει άμεσα όσους κτηνοτρόφους πλήττονται οι εκτροφές τους.

Να δώσει τέλος στο αίσχος των σημερινών χαμηλών – εξευτελιστικών τιμών για το ελαιόλαδο, θεσμοθετώντας κατώτερη εγγυημένη τιμή παραγωγού που να υπερκαλύπτει το κόστος παραγωγής.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου εύχεται σε όλο τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού καλές γιορτές και μια νέα καλή χρονιά με αγώνες που θα ξεκινήσουμε άμεσα, γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε πραγματικά λύση στα διαχρονικά προβλήματά μας και να αντισταθούμε στο διαφαινόμενο και μεθοδευμένο τα τελευταία χρόνια ξεκλήρισμά μας.