Νέα λογοτεχνική διάκριση μαθήτριας από το σχολείο Θερμής Μυτιλήνης


Η μαθήτρια Αμάντα Κρέκος βραβεύτηκε  από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών  για το διήγημα της “Μεγαλώνοντας σε μια πατρίδα με πολλές πατρίδες»


Μια ακόμα πανελλαδική διάκριση για το «Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής» του Δημοτικού Σχολείου Θερμής (που λειτούργησε πέρυσι το χειμώνα) με την ευθύνη του Διευθυντή Αντώνη Βάλεση, είχαμε το Σάββατο.

 Συγκεκριμένα η περυσινή μαθήτρια του σχολείου μας Αμάντα Κρέκος - που φοιτά σήμερα στην Α΄τάξη του Γυμνασίου Θερμής - βραβεύτηκε το Σάββατο στην Αθήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών για το διήγημα της “Μεγαλώνοντας σε μια πατρίδα με πολλές πατρίδες», που γράφτηκε στα πλαίσια του Εργαστηρίου.  

 Το θέμα του 38ου Πανελλήνιου/66ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού ήταν «Ο πολιτισμός ως πεδίο συμφιλίωσης» και η απονομή των βραβείων έγινε το Σάββατο 14/12/2019 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης». Συνολικά βραβεύτηκαν μαθητές 13 Δημοτικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα.

 
Στο διήγημά της η μαθήτρια εξιστορεί τις σχέσεις της  στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον του ξενοδοχείου, όπου εργάζονται οι γονείς της και ζει η ίδια, τις γνωριμίες της με άλλα παιδιά (κυρίως αλλοδαπά), που κάνουν με τους γονείς τους εκεί τις διακοπές τα καλοκαίρια και τις επιρροές που νοιώθει από το δικό τους τρόπο ζωής.  Επίσης περιγράφει το πώς γνώρισε σε ένα από αυτά τα ταξίδια τη μεγάλη Ελληνίδα λογοτέχνιδα Άλκη Ζέη και το πόσο ωφελήθηκε διαβάζοντας τα βιβλία της. 

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης για τη βοήθειά της στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης καθώς και τον Σύλλογο Παφλιωτών -Θερμιωτών Αθήνας, που παρέστη με εκπρόσωπό του στην εκδήλωση και δημοσιεύει το διήγημα στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας του.