Στην Γενική Συνέλευση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ Στέφανος Αποστόλου


Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Στέφανος Αποστόλου, εκπροσώπησε την Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε.) στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2019, στην πόλη της Θήβας.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν ο κ. Αποστόλου εξελέγη μέλος του νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Δικτύου ΦοΔΣΑ, το οποίο συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Γεώργιος Καπετζώνης (ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας)
Αντιπρόεδρος: Δημοσθένης Μαυρίδης (Φοδσα Δυτικής Μακεδονίας)
Γραμματέας: Ιωάννης Σέγκος (Πρόεδρος ΦοΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας ΑΕ ΟΤΑ – Δήμαρχος Χερσονήσου)
Ταμίας: Μιχαήλ Τσουμπάκης (ΔΕΔΙΣΑ Χανίων)
Μέλος: Ορέστης Πλιάσας (ΠΑΔΥΘ)
Μέλος: Στέφανος Αποστόλου (ΦοΔΣΑ Λέσβου - ΔΕΔΑΠΑΛ Α.Ε)
Μέλος: Νικόλαος Καλατζής (ΦοΔΣΑ Ηπείρου – Δήμαρχος Ζήρου)

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ορίσθηκε ως Συντονιστής του Δικτύου ο Χαράλαμπος Τσοκανής, Γενικός Διευθυντής ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο και οι ΦοΔΣΑ που το συγκροτούν, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες και την κινητήρια δύναμη του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, των υποδομών και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών στην ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας μας.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, της Ειδικής Γραμματέα Διαχείρησης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ, Νίκης Δανδόλου, του Προέδρου του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, του Προέδρου του Δικτύου ΦοΔΣΑ, Γεωργίου Καπεντζώνη, Δημάρχων, εκπροσώπων των ΦοΔΣΑ, στελεχών των συναρμόδιων Υπουργείων και αυτοδιοικητικών.

Η Γενική Συνέλευση και οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την βούληση όλων των εμπλεκομένων για κοινή προσπάθεια με στόχο τον συντονισμό, την προώθηση επίλυσης των προβλημάτων, την ολοκλήρωση των υποδομών την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, καθώς και την επίτευξη των στόχων, μέσα από ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τον Υπουργό εκφράσθηκε η βούληση το Πανελλήνιο Δίκτυο ΦοΔΣΑ να είναι επίσημος συνομιλητής της Κυβέρνησης σε θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Δικτύου ΦοΣΔΑ Στέφανος Αποστόλου, χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση και στη συνάντηση που ακολούθησε γόνιμη και εποικοδομητική, την δε εκλογή του στο Δ.Σ. ως αναγνώριση του πολύπλευρου έργου που συντελείται στη ΔΕΔΑΠΑΛ, η οποία αναβαθμίζεται κάνοντας πολλά και σημαντικά βήματα προόδου, διασφαλίζοντας καθημερινά την απρόσκοπτη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα το σεβασμό στους πολίτες και φυσικά στο περιβάλλον.