Χ. Αθανασίου: «Οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και θα αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση»


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης του Κλαπάδου και της Απελευθέρωσης της Λέσβου από τον Οθωμανικό Ζυγό.

Αρχικά, παρακολούθησε τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Καλλονή Λέσβου. Κατόπιν, μετέβη στο λόφο «Τυρανιδίου» όπου, αφού εψάλη τρισάγιο, κατέθεσε στεφάνη εκ μέρους του Πρωθυπουργού. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ξενάγηση στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Λειμώνος καθώς και με δεξίωση που παραχώρησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομος.  

Μετά την εκδήλωση ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα ακόλουθα: « Εορτάζουμε σήμερα τη νίκη των ελεύθερων ανθρώπων κατά του οθωμανικού ολοκληρωτισμού που και σήμερα επιδιώκει να αναβιώσει με διαφορετική μορφή. Απαντάμε, λοιπόν, ότι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και θα αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Και να γνωρίζουν οι αρνητές των ανθρώπινων αξιών, ότι οι Έλληνες μπορεί να υποδουλωθήκαμε αλλά ποτέ δεν νιώσαμε ανελεύθεροι και ξέρουν πολύ καλά οι γείτονες μας, ότι οι ελεύθεροι άνθρωποι  στο τέλος πάντα νικούν.»