Κ. Αστυρακακης: «Για ακόμα μια φορά σε αυτό το νησί ζούμε το θέατρο του παραλόγου»


Ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

Για ακόμα μια φορά σε αυτό το νησί ζούμε το θέατρο του παραλόγου.

Είχε αποφασιστεί η δημιουργία νέας δομής , κάποιοι  γνώριζαν, κάποιοι έκαναν πως δεν γνώριζαν και από όσα είπε ο Πρωθυπουργός, φαίνεται πως όλοι γνώριζαν.

Κανείς δεν φταίει, εκτός από «το άτιμο το παρελθόν» όπως μας πληροφόρησαν κάποιοι.
Η αλήθεια όμως είναι πως στην Κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία και στο Δήμο μας η Δημοτική Αρχή του κ. Κύτελη. Αλήθεια επίσης είναι ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να μη χαλάσει το χατίρι των χαϊδεμένων της παιδιών- αυτοδιοικητικών – στην υπόλοιπη Ελλάδα, μοιράζοντας στα ίσια τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

 Η αλήθεια είναι πως αποφάσισε για τα επόμενα αρκετά χρόνια να αποθηκεύσει δυστυχώς πληθώρα ανθρώπων στα νησιά μας και να υποθηκεύσει το μέλλον μας.

Όσον αφορά τώρα τη Δημοτική Αρχή, έχει πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει και να έχει την υποστήριξη και της αντιπολίτευσης.

Να κλείσει τον Καρά Τεπέ που είναι Δημοτική δομή.

Να επικοινωνήσει στο πανελλήνιο την έλλειψη αλληλεγγύης και πατριωτικής συνείδησης από όλους αυτούς τους συνέλληνες που αρνούνται να μοιραστούν τα βάρη με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ νησιά μας.

Σε συντονισμό με το Δήμο Δυτικής Λέσβου αλλά και με τους άλλους νησιωτικούς Δήμους, να πραγματοποιήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να εμποδιστεί η δημιουργία κάθε νέας δομής.
Σε περίπτωση αποτυχίας, υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης για Δημοτική Αρχή και αντιπολίτευση.

Οτιδήποτε άλλο που είναι ήξεις αφίξεις, ναι μεν αλλά κτλ, θα οδηγήσει τον τόπο μας για τα πολλά επόμενα χρόνια σε μαρασμό. Και χίλιοι άνθρωποι – όπως ακούγεται – αν διοριστούν,  δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το κενό που θα δημιουργήσει η ακύρωση παγιωμένων οικονομικών παραμέτρων στο νησί.

Ο προσανατολισμός της οικονομικής δραστηριότητας θα προσαρμοστεί στο προσφυγικό και θα είναι μονοδιάστατος.

Δυστυχώς τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολο οι άνθρωποι και ειδικότερα οι νέοι μας, να δημιουργήσουν, να μείνουν εδώ και να επενδύσουν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Για την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»
Αστυρακάκης Κωνσταντίνος
Κατζανός Γεώργιος
Ψωμάς Θεόδωρος