Έξι σημεία από το Υπουργείο Υποδομών για τη σεισμόπληκτη Βρίσα


Έξι είναι τα σημεία για τα οποία εξασφαλίστηκε η άμεση ενεργοποίηση του Υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γραφειοκρατικές και όχι μόνο διαδικασίες που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τη σεισμόπληκτη Βρίσα.

Παρουσία και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Καραγιάννη και ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Βρίσας Στρατής Παράκοιλας,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπαθών Βρίσας κ. Γκουγκούλιος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας κ. Σταυρινός, το Υπουργείο υποσχέθηκε να λάβει άμεσα μέριμνα για:

Την διευκόλυνση των πληρωμών του επιδόματος ενοικίου που επί του παρόντος φτάνει έως και τους 6-7 μήνες για να μπει στα ταμεία των δικαιούχων. Ο Γ.Γ. Γραμματέας αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος προκειμένου η ΔΑΕΦΚ να μην γνωμοδοτεί ανά τρίμηνο ότι το σπίτι του δικαιούχου είναι όντως γκρεμισμένο.

Τη χρηματοδότηση (μεταξύ άλλων) και της αποκατάστασης του γεφυριού της Βρίσας. Ο Γ.Γ. Υποδομών προφορικά άναψε το πράσινο φως για την χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ.
Την πρόβλεψη επιπλέον χρημάτων (από τα περίπου 3,5 εκ. ευρώ που έχουν ήδη προβλεφθεί για την αποκατάσταση των ζημιών στα σεισμόπληκτα σχολεία) για το Δημοτικό σχολείο της Βρίσας.
Τον άμεσο ορισμό Συντονιστή εκ μέρους της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις του Σεισμού
Την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών, προκειμένου η ΔΑΕΦΚ να συνεδριάζει ανά τακτικά διαστήματα προκειμένου να τρέχουν  ταχύτερα οι διαδικασίες έγκρισης αδειών για τα σεισμόπληκτα κτήρια.

Για την παράταση της στεγαστικής συνδρομής που λήγει 20/1/2020.