Ο.Α.Σ Λέσβου: «Η χθεσινή κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς του νησιού μας ήταν μόνο η αρχή»


Ανακοίνωση:

Η χθεσινή κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς του νησιού μας ήταν μόνο η αρχή. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και μεγάλα , που το τελευταίο διάστημα οξύνονται ακόμα περισσότερο με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων σε λάδι - γάλα- κρέας, να κυμαίνονται πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής, αλλά και με την κατάσταση που προέκυψε από τη δυσλειτουργία των πυρηνελαιουργείων με την παντελή απουσία κρατικού ελέγχου για την απορρόφηση και επεξεργασία των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, να σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των παραγωγών μας.
    
Δεν το βάζουμε κάτω, δεν σταματάμε εδώ. Από αύριο ξεκινάμε νέες περιοδείες , συσκέψεις για ενημέρωση των αγροτών – κτηνοτρόφων , ειδικά αυτών που ίσως δεν καταλαβαίνουν τη σημασία της οργανωμένης  πάλης , για να σχεδιάσουμε την αγωνιστική δράση για το επόμενο διάστημα .
      
Συντονισμένοι με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων που συνεδριάζει την Κυριακή 15 Δεκέμβρη εξετάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά σε όλη την χώρα, διαμορφώνοντας παράλληλα το γενικό πλαίσιο των αιτημάτων μας,  θα αποφασίσουμε για νέες μορφές δράσης. 
     
Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και αφορά την επιβίωσή μας. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στο τέλος,  στη λύση των προβλημάτων μας.
       
Τέλος καταδικάζουμε  την κυβερνητική πολιτική  που σε μια ειρηνική πορεία  επέλεξε  να παρατάξει  τις  κλούβες των ΜΑΤ , έξω από τη Γ. Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρεμποδίζοντάς μας να φτάσουμε στην είσοδο για παραδώσουμε το ψήφισμά μας.