Π. Πιτσιος: «Τι θα γίνει με τον Ο.Τ.Α.Λ.;- Τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη του τουρισμού στην Λέσβο»


Καλές οι διαδικαστικού - γραφειοκρατικού τύπου αποφάσεις, αλλά αυτό που πρέπει να δοθεί έμφαση και μάλιστα άμεσα, είναι η ουσία της τουριστικής προοπτικής για τον τόπο, που σήμερα δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι ευοίωνη. Οι μεν ...ούτε καν που τους περνάει από το μυαλό να ασχοληθούν, οι δε ... "συσκέπτονται" περί άλλων.

Και ενώ στη Λήμνο και στη Χίο έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα ίδρυσης των δικών τους εταιρειών τουριστικής ανάπτυξης, ενστερνιζόμενοι δε το παράδειγμα της Λέσβου προχώρησαν στην ίδρυσή τους, ο Ο.Τ.Α.Λ. που συστάθηκε με τιτάνιες προσπάθειες δύο και πλέον χρόνων, αφού ήταν πάγιο αίτημα όλων των εμπλεκομένων με τον τουρισμό της Λέσβου εδώ και 15 χρόνια, έχει ... αφεθεί στην τύχη του.

Πότε επιτέλους θα γίνει αντιληπτό από τους ιθύνοντες, ότι η τουριστική προοπτική του τόπου που αναζητείται επί δεκαετίες, απαιτεί ρηξικέλευθες τομές, που μόνο ένας Οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν άπαντες, μπορεί να πραγματοποιήσει με την εφαρμογή ολοκληρωμένου διεθνούς τουριστικού marketing, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα και αποτυχημένα μοντέλα της μετριότητας και των αποσπασματικών ενεργειών του παρελθόντος ???
  
ΠΑΝΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΘΕΜΑ: Έδρα και λειτουργία Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε.          

Σχετικά με την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, αναφορικά με το πρώτο θέμα, που είναι "Διακοπή παροχής φιλοξενίας έδρας – υπηρεσίας Ο.Τ.Α.Λ., στα γραφεία της Κοινότητας Μυτιλήνης επί της οδού Ασκληπιού 34, στη Χρυσομαλλούσα" και μετά τη συνάντηση που είχαμε με τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού μας "Με συνέπεια κι' ευθύνη ... όλοι για τη Μυτιλήνη !!!" για το εν λόγω ζήτημα, ενημερώνω ότι το θέμα είναι καθαρά τυπικό και διαδικαστικό, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο γραφείο δεν χρησιμοποιείται πλέον για τις εργασίες του Οργανισμού (από αρχές Οκτωβρίου, που έχω τεθεί σε υποχρεωτική προσωρινή αργία από τη θέση του Προέδρου & του μέλους του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης από τις προϊστάμενες διοικητικές αρχές). Ωστόσο, ορθά θίγεται το θέμα, διότι η επίσημη δηλωμένη έδρα του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. στις εποπτεύουσες οικονομικές αρχές, είναι τα γραφεία της Δ/Κ Μυτιλήνης.

Τίθεται βέβαια ένα εύλογο ερώτημα, το οποίο οφείλουν να απαντήσουν τα μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, μέσω της Γενικής τους Συνέλευσης (!!!) και όχι η Δ/Κ Μυτιλήνης: Ποια θα είναι η νέα έδρα του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε. και πού μεταφέρονται τα γραφεία του ??? Και φυσικά ποια θα είναι η τύχη του Ο.Τ.Α.Λ. Α.Μ.Κ.Ε., του οποίου την ίδρυση και λειτουργία επεδίωκαν σύσσωμοι οι αναπτυξιακοί και τουριστικοί φορείς του νησιού εδώ και 15 χρόνια και ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη λειτουργική αδράνεια εδώ και 4 μήνες.

Αυτό που η Δ/Κ Μυτιλήνης όμως και ιδιαιτέρως ο συνδυασμός μας "Με συνέπεια κι' ευθύνη ... όλοι για τη Μυτιλήνη !!!" (που εδώ και 4 μήνες έχει αναλάβει τα ινία της πόλης) οφείλει να πράξει, είναι να μεριμνήσει για την ανύπαρκτη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, η οποία ακολουθεί κατά πόδας την ανυπαρξία της για όλο το νησί. Ως η ηγεσία της πρωτεύουσας, οφείλει το συμβούλιο της Δ/Κ Μυτιλήνης, να παρασύρει και τους "αρμόδιους" για όλο το νησί, ώστε το τελευταίο να μπει σε μια τροχιά τουριστικής προόδου που αναζητείται εδώ και δεκαετίες.

Υπενθυμίζω τη βασική προεκλογική μας δέσμευση, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες, που περιλαμβάνονται στον 1ο άξονα - πυλώνα του προεκλογικού μας εντύπου με τίτλο "Υποδομές πόλης - Τουριστική Ανάπτυξη": "Ανάδειξη των ιστορικών, παραδοσιακών και φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής (αστικού τοπίου & Χερσονήσου Αμαλής), σε συνεργασία με τις όμορες κοινότητες. Εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου τουριστικού marketing, σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης και τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου. Καθιέρωση εποχικών & θεματικών projects (π.χ. μαθητικού, θρησκευτικού, αθλητικού, ιαματικού, γαστρονομικού, περιπατητικού, θαλάσσης με yachts και λοιπών τουριστικών προϊόντων)".