Υποσχέθηκε άμεσα έργα στην Γερα ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατης Κυτελης


Στόχος του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, είναι να επισκεφθεί όλα τα χωριά του Δήμου

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Παναγιώτη Κατσαβέλλη, επισκέφθηκε το Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Γέρας (πρώην Δημαρχείο Γέρας), όπου συναντήθηκε με τον Εντεταλμένο της Περιφέρειας, Παράσχο Μανούσο, αλλά και με υπαλλήλους. 

Εκεί, τέθηκαν τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας και έγινε η ιεράρχηση τους, ενόψει κατάθεσης του νέου τεχνικού προγράμματος. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το Δημοτικό Κατάστημα, το οποίο θεωρείται το «κόσμημα» της περιοχής, αλλά ελλείψει σωστής συντήρησης παρουσιάζει συμπτώματα έντονης φθοράς.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, αφού περιηγήθηκε στους χώρους του κτηρίου, τόνισε πως υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να διαφυλάξει την ακίνητη περιουσία του, όταν μάλιστα πρόκειται για τέτοια εμβληματικά κτήρια.


«Ολοκληρώνουμε τις εργασίες του Παλαιού Δημαρχείου Μυτιλήνης, το οποίο ήταν κλειστό για πάνω από δύο χρόνια και άμεσα θα παρέμβουμε κι εδώ, προκειμένου να το διαφυλάξουμε από τη φθορά του χρόνου και της αδιαφορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Ήδη, μάλιστα, έδωσε εντολές προκειμένου να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες συντήρησης, ενώ σύντομα θα επισκεφθεί ξανά το κτήριο για να εξετάσει την πρόοδο των εργασιών.


Τα τρία ποτάμια που διασχίζουν τον Παλαιόκηπο στη Γέρα, επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του χειμώνα δημιουργούν μια σειρά από προβλήματα με τις νεροποντές. Προβλήματα όχι μόνο βατότητας, αλλά και κινδύνων να παρασυρθούν ακόμα και ανθρώπινες ψυχές. 


Έτσι, για να σταματήσει αυτή η κατάσταση, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Παλαιοκήπου, Στρατή Καραβασίλη, επισκέφθηκε το χωριό προκειμένου να εξετάσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση και να δώσει λύσεις.


Για τα μεν δύο ποτάμια που βρίσκονται μέσα στο χωριό είναι έτοιμες οι σχετικές μελέτες και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης με τηλεφωνική του επικοινωνία έδωσε εντολές στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες.


Για το δε τρίτο ποτάμι, που διατρέχει τον κεντρικό δρόμο και συνδέει τα χωριά της Γέρας, δεν υπάρχει η σχετική μελέτη. Εκεί, ενδεχομένως με συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, θα καταρτισθεί η σχετική μελέτη, ώστε το συντομότερο δυνατό να τακτοποιηθεί κι αυτό το πρόβλημα.
Στόχος του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, είναι να επισκεφθεί όλα τα χωριά του Δήμου και επί τόπου να δίνει ή να προωθεί λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών μας