Αλκιβιάδης Στεφανής σε Μουτζούρη: «Ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, δεν κάνουμε πίσω στις νέες δομές» (ΒΙΝΤΕΟ)


Ειδήσεις για τη Χίο και τη Λέσβο έκρυβε η επίσκεψη του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή στη Μυτιλήνη, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του γειτονικού Δήμου αλλά και με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Όπως επεσήμανε στο Politischios.gr ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε ότι αφορά στη Μυτιλήνη ανακοινώθηκε ότι η νέα δομή θα είναι στη θέση "Διαβολόρεμα" ενώ για τη Χίο, αν και δεν ανακοινώθηκε, έγινε ανεπίσημα γνωστό ότι έχει επιλεγεί η θέση του 17ου χιλιομέτρου σε δημοτική έκταση, με εναλλακτική τη θέση στο 15ο  χιλιόμετρο στην τοποθεσία "Τσούμπος" σε δημόσια έκταση, η οποία αποτελεί το 2ο σενάριο σε περίπτωση που ο Δήμος Χίου αρνηθεί κατηγορηματικά την παραχώρηση έκτασης.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μουτζούρη, η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά στην πρόθεσή της να δημιουργήσει νέες δομές, με τον Αλκιβιάδη Στεφανή να αναφέρει ότι αποτελεί ειλημμένη και μη διαπραγματεύσιμη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τα νέα δεδομένα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση των Δημοτικών Συμβουλίων που έχουν ήδη λάβει θέση ενάντια στην απόφαση δημιουργίας κλειστών δομών, με τον Περιφερειάρχη να σημειώνει ότι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι πρόσφατη και συνεπώς απαιτούνται κοινές ενέργειες με τους Δήμους αναφορικά με το πλαίσιο δράσεων από εδώ και στο εξής. 


ΒΙΝΤΕΟ από το αείμνηστο Στρατή Μουφλουζέλλη στην περιοχή ΔΙΑΒΟΛΟΡΕΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΔΙΑΒΟΛΟΡΕΜΑ (ΣΕΫΤΑΝ ΝΤΕΡΕ)

Πως πάμε: Στο 16ο χλμ. επί της Εθνικής Οδού καθώς πάμε από Καλλονή προς Μυτιλήνη, στο αριστερό μας χέρι βρίσκουμε μια διασταύρωση που ο δρόμος οδηγεί προς τον Χ.Υ.Τ.Α., προχωρώντας 2,5 χλμ. μέσα σε αυτόν τον δρόμο και λίγο πριν συναντήσουμε μια μεγάλη ζώνη αντιπυρικής προστασίας, στο δεξί μας χέρι στρίβουμε σε έναν χωματόδρομο και εκεί προχωράμε περίπου 1000 μέτρα και σταματάμε. Κατεβαίνοντας προς τα Νότια στα 500 μέτρα περίπου συναντάμε τον καταρράκτη. Μεγάλη προσοχή , καθώς πλησιάζοντας στον καταρράκτη, οι πλαγιές είναι πολύ απότομες. Τα πετρώματα είναι εύθρυπτα, ξεκολλάνε εύκολα από την βάση τους, είναι κοφτερά και όταν υπάρχει υγρασία γλιστράνε.