Τα προβλήματα της Λέσβου στο 47ο ενδιάμεσο συνέδριο της ομοσπονδίας ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

Εν όψει του 47ο  ενδιάμεσου συνεδρίου της ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 9 κ’ 10 Δεκεμβρίου με θέμα “ Δράση  κ στόχοι της Ομοσπονδίας » εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του συλλόγου ( Γεώργιο Αλεξίου – Θεόφιλος Κωστής-  Κασσάνδρα Τσουπή  - Βόικος Ιωάννης κ’ -παρατηρητής και εκπρόσωπος του Δήμου Δυτικής Λέσβου -Κόνσουλας  Δημήτριος)  μετέβηκαν στην Αθήνα  στο ενδιάμεσο συνέδριο συμμετέχοντας  κ’ εκφράζοντας τις απόψεις του Συλλόγου.

 1.  Προτεραιότητα στους Στόχους της ΠΟΕ-ΟΤΑ  να είναι οι  άμεσες  προσλήψεις μονίμου προσωπικού, στους διασπασθέντες Δήμους, με σύντομες  διαδικασίες κ’ σταδιακή επιστροφή μετακινούμενων υπαλλήλων στην αρχική τους θέση.
                                                                                                                                                     2. Άμεση χρηματοδότηση του Δήμου Μυτιλήνης κ’ Δυτικής  Λέσβου για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους.

3. Μονιμοποίηση των υπαλλήλων που εργάζονται στους Π. Σταθμούς με επαναλαμβανόμενες  συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

4. Να επανέλθει ο προληπτικός έλεγχος για τους ΟΤΑ  Α βαθμού.

5. Προτάθηκε ψήφισμα που έγινε δεκτό από τους σύνεδρους  για  αποσυμφόρηση των νησιών λόγω μετανάστευσης κ’ ειδικότερα της Λέσβου.  Κάλεσμα εργαζομένων να επισκεφτούν την Λέσβο ώστε να ενισχυθεί η Τουριστική Ανάπτυξη που έχει πληγή τα τελευταία χρόνια.
 
Τέλος  μεταφέραμε το παράπονο των εργαζομένων των δύο Δήμων της  Λέσβου, για το γεγονός, ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι  και σήμερα, η Ομοσπονδία  δεν  κατόρθωσε να κλείσει ραντεβού με τον Υπουργό Εσωτερικών, όπως είχε υποσχεθεί, για να μεταφερθούν στον Υπουργό τα θέματα του προσωπικού που δημιουργήθηκαν μετά την διάσπαση του Δήμου Λέσβου.
 
Ευελπιστούμε ότι η Ομοσπονδία άμεσα  θα δείξει την πρέπουσα σημασία στα  δίκαια αιτήματα μας και θα προγραμματίσει το συντομότερο δυνατό ραντεβού με τον Υπουργό πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.