Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Σάμου και το δημοτικό συμβούλιο – Στον Δήμο Μυτιλήνης… ακόμα είναι Τετάρτη


Ο δήμαρχος Σάμου αναμένεται την Πέμπτη να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την παραίτησή του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου

Την παραίτησή τους αποφάσισαν να υποβάλλουν το βράδυ της Τετάρτης ο δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και το δημοτικό συμβούλιο, αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την δημιουργία κλειστού κέντρου στο νησί.

Ο κ. Στάντζος αναμένεται την Πέμπτη να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την παραίτησή του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.

 «Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νοιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος» ανέφερε ο κ. Γιώργος Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

«Παραιτούμαστε και εμείς αν παραιτηθεί ο δήμαρχος. Και η δική μας παραίτηση είναι δεδομένη» είπε από την πλευρά του και ο κ. Νίκος Κατρακάζος.Ικανοποίηση Δημάρχου Μυτιλήνης για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

«Οι αποφάσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Το κλείσιμο της Μόριας μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, όπως και η αποσυμφόρηση, η καλύτερη φύλαξη των συνόρων και ο έλεγχος των ΜΚΟ. Θα περιμένουμε με αγωνία την υλοποίησή τους», δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και πρόσθεσε:


«Όλα αυτά μαζί ευελπιστούμε ότι θα στείλουν το μήνυμα στην απέναντι πλευρά πως τα νησιά μας δεν είναι ένας ‘ελκυστικός’ προορισμός για τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών».