Χ. Αθανασίου: «Η ανέγερση του Κ.Υ Μανταμαδου είναι επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα πραγματοποιηθεί»


Με αφορμή τα δημοσιεύματα, που στηρίζονται σε ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη δήθεν «ματαίωση» του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, Βουλευτής Νομού Λέσβου, δήλωσε τα εξής:

«Τόνισα, κατ’επανάληψη, ότι οι Βουλευτές αλλά και οι λοιποί υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει πρώτα να ενημερώνονται και μετά να προβαίνουν σε ανακοινώσεις, οι οποίες τους εκθέτουν.
Πράγματι, η πίστωση για την υλοποίηση ανέγερσης του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου ορίσθηκε στο ποσό των 950.000 ευρώ για το έτος 2019. Πλήν όμως, δεν απορροφήθηκε  ούτε ένα ευρώ από την προηγούμενη Κυβέρνηση (του ΣΥΡΙΖΑ), διότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία εργασία.
Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να μη χαθούν τα χρήματα, τα οποία προέρχονται από το Π.Δ.Ε. (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και προς εκτέλεση του προϋπολογισμού του νέου έτους (2020), όρισε όπως, από το ποσό των 900.000 ευρώ, ποσό 850.000 ευρώ να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για τη χρήση του έτους 2020, προς διάθεσή του για τον ίδιο σκοπό, ήτοι την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου.

Η ανέγερση του Κέντρου Υγείας, είναι επιθυμία-δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και θα πραγματοποιηθεί.

Ήδη, έχω ζητήσει την επίσπευση των τροποποιήσεων των στατικών κυρίως, αλλά και των αρχιτεκτονικών μελετών του έργου.

Μετά την έγκριση των μελετών από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και θα υποβληθούν στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας για την τελική έγκριση των μελετών και των τευχών δημοπράτησης του έργου.
Συνεπώς, ας είναι πιο υπεύθυνοι στις τοποθετήσεις τους οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Ν.Δ. πρώτα εξασφαλίζουμε ότι ένα έργο θα εκτελεστεί και μετά το ανακοινώνουμε, και το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου, θα γίνει.