Στην κοινότητα Μυτιλήνης η Χιωτελλη με τους συνεργάτες της


Στα πλαίσια της αντίληψης μας πως η συνεργασία ανάμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Κοινοτικά Συμβούλια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια αποτελεσματική αυτοδιοικητική πολιτική, η παράταξή μας συνεχίζει τις συναντήσεις της με τα κοινοτικά συμβούλια.

Έτσι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου η παράταξή μας εκπροσωπούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Χιωτέλλη Εριφύλη, Ζερβού Μαρία και μέλη της παράταξης, συναντήθηκαν με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, Αλέκο Κουζινόγλου  και τους κοινοτικούς συμβούλους Λένα Πετρελη, Βαγγέλη Χατζημανώλη, Λάμπρο Βενετή, Μίνα Αδαλη και Στρατή  Μπαλάσκα.

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα εκτυλίχθητε μια ειλικρινής και αμοιβαία εποικοδομητική συζήτηση.
Από τη μεριά μας ενημερώσαμε το Κοινοτικό  Συμβούλιο Μυτιλήνης για την αναγκαιότητα πίεσης προς τη Δημοτική αρχή του Δήμου Μυτιλήνης αλλά και προς την Περιφέρεια  και επαγρύπνησης στην κατεύθυνση υλοποίησης σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα στο έργο της Νότιας παράκαμψης, στο βιολογικό της Νότιας πόλης καθώς και στην νομιμοποίηση του δρόμου του αεροδρομίου για τον οποίο θυμίζουμε έγινε ειδική νομοθετική ρύθμιση από τον κ. Χαρίτση και από τότε περιμένει το αίτημα της περιφέρειας για την νομιμοποίηση του δρόμου του αεροδρομίου. Σημειώνουμε πως αυτή η ενέργεια θα επιτρέψει την υλοποίηση του έργου κατασκευής ποδηλατοδρόμου στην περιοχή.


Ενημερώσαμε το κοινοτικό συμβούλιο για την τραγική κατάσταση  που επικρατεί στις παιδικές χαρές στο Δήμο της Μυτιλήνης και για την ανάγκη πιστοποίησής τους ώστε να επιτραπεί η λειτουργία τους.

Καταθέσαμε την άποψή μας για την παραχώρηση  επιπλέον αρμοδιοτήτων από το Δήμαρχο στα κοινοτικά συμβούλια και ιδιαίτερα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης που αντιπροσωπεύει  τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά κοινότητα του Δήμου Μυτιλήνης.

Ενημερώσαμε τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου για τον κίνδυνο να χαθεί η δυνατότητα ένταξης της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας για τα αδέσποτα λόγω καθυστέρησης ολοκλήρωσης της μελέτης. Η ανησυχία μας αυτή δυστυχώς έγινε εντονότερη μετά την ανακοίνωση από τον κ. Θεοδωρικάκο για περικοπή κατά 5.000.000 από τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για αυτό το πρόγραμμα (τα 20.000.000 έγιναν 15.000.000)
Από την πλευρά τους τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση της κοινότητας Μυτιλήνης, στην έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού για την διοικητική στήριξη της κοινότητας, καθώς και στη μη ικανοποιητική συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Δήλωσαν πως είναι κατά τη γνώμη τους απαραίτητη η συνεργασία με την επιτροπή ποιότητας ζωής καθώς πολλά από τα ζητήματα που συζητούνται και αποφασίζονται στην επιτροπή ποιότητας ζωής αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων της κοινότητας Μυτιλήνης. Την ίδια επιθυμία εξέφρασαν και για τη στενότερη συνεργασία με το Ν.Π, Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης.
Επίσης εξέφρασαν την ανάγκη αύξησης της πάγιας προκαταβολής αλλά και τροποποίησης της περιγραφής του συγκεκριμένου κωδικού ώστε να διευκολυνθεί η δυνατότητα αξιοποίησης αυτών των χρημάτων.

Από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε σε τακτική επαφή και συνεργασία με το κοινοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης και στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ.