Τ. Βερρος: Νιώθω υπερήφανος για το επίπεδο, την ποιότητα των τοποθετήσεων και την ωριμότητα του Δημοτικού Συμβουλίου»


Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου για το κλείσιμο της δομής στη Συκαμιά, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε:

«Χθες, στην συνεδρίαση της 19/11 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου, καταγράφτηκε η πρώτη φορά που δημοτικό συμβούλιο έβαλε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων και κλήθηκε να εφαρμόσει τη νομιμότητα. Είχα και έχω σταθερά την άποψη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ασκεί μεταναστευτική πολιτική. Υπεύθυνη για να ασκεί μεταναστευτική είναι η κυβέρνηση και το κράτος.

Επομένως οποιαδήποτε παραχώρηση κάποιου δημοτικού χώρου, όπως αυτού στη Συκαμιά, προσθέτει από μέρους μας έναν κρίκο στην αλυσίδα της άσκησης μεταναστευτικής πολιτικής, την οποία επαναλαμβάνω ότι δεν ασκούμε εμείς. Και τονίζω ότι δεν ασκούμε εμείς μεταναστευτική πολιτική ή διαχείριση για να προλάβω τα όποια ψευτοδιλήμματα προκύψουν, αναφορικά με το πώς θα περισυλλέγονται οι πρόσφυγες και μετανάστες άπαξ και κλείσει η δομή στη Συκαμιά. 

Η σταθερή μας θέση, αλλά και η προεκλογική μας δέσμευση σε ότι αφορά στο πολυσύνθετο και πολυεπίπεδο ζήτημα του μεταναστευτικού είναι ότι θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, να μην δημιουργηθεί νέα δομή στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Αλλά και ότι θα θέτουμε όλους τους προβληματισμούς των τοπικών μας κοινωνιών για το μείζον ετούτο ζήτημα, μέσα στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Θεωρώ ότι η μέχρι τώρα στάση μας, επιβεβαιώνει όσα είπαμε και δεσμευτήκαμε, χωρίς λαϊκισμούς και πυροτεχνήματα. Αλλά με σοβαρότητα, απόλυτη διαφάνεια και γόνιμο δημοκρατικό διάλογο τόσο με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο και με τους προέδρους των κοινοτήτων.

Ως εκ τούτου, νιώθω υπερήφανος σήμερα και για το επίπεδο, την ποιότητα των τοποθετήσεων και την ωριμότητα όλων όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση. Γιατί το δημοτικό συμβούλιο του νεοσύστατου δήμου της Δυτικής Λέσβου, αρχίζει να αποδεικνύει από πολύ νωρίς πως είναι πολιτικό όργανο που μπορεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στον τόπο».