Στην Λέσβο ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης


Την Πέμπτη 14-11-2019

Την Πέμπτη 14-11-2019 ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης πραγματοποίησε επίσκεψη στη νήσο Λέσβο, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Χριστιανό, όπου και συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διοικητή της 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Σκανδάλη καθώς και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Κωνσταντίνο Φλουρή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λέσβο, επισκέφθηκε την 9η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, τα πλωτά περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Λιμενικό Σταθμό της Μήθυμνας, όπου και συνομίλησε με τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών, τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παράλληλα ενημερώθηκε για το έργο και τη δραστηριότητά τους.

Ο Αρχηγός, συνεχάρη τα στελέχη των Υπηρεσιών και τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών για τον επαγγελματισμό, τη φιλοτιμία, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της αποστολής και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, τους Δημάρχους της Μυτιλήνης και της Δυτικής Λέσβου, τον Διοικητή της 98 Α.Δ.Τ.Ε., τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Βορείου Αιγαίου, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της περαιτέρω βελτίωσης της συνεργασίας τους με το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με το νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αρχηγού στη Λέσβο και ενημερώθηκε για την κατάσταση στο νησί, ενώ συναντήθηκε με τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το νησί μας, αλλά και για το Σώμα, που έχει επιφορτιστεί το τεράστιο θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Μυτιλήνης για τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας, υποσχόμενος ότι το Σώμα θα συνεχίσει με την ίδια προσήλωση το έργο το οποίο έχει αναλάβει.