Κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα των Υφαντήριων- Νέες υποσχέσεις από τον Δήμο Μυτιλήνης


Υπό κατάληψη τελεί από χτες το σχολικό συγκρότημα στην περιοχή Υφαντήρια, όπου στεγάζονται το 3ο Γυμνάσιο, το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρι.

Οι μαθητές επισημαίνουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα τους, μετά την κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο σχολικό συγκρότημα ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης «ανάποδα» κατά σειρά απ’ ό,τι είχε ανακοινωθεί, με αποτέλεσμα να καθυστερούν και να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.

Συνάντηση με Τζιμη

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του σχολικού συγκροτήματος των Υφαντηρίων είχε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Δόμησης, Ευστράτιος Τζιμής, για το θέμα της στέγασης των μαθητών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις υπάρχουσες αίθουσες.


Ο Αντιδήμαρχος, αφού επανέλαβε τη δέσμευσή του για την αγορά τριών προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας έως το τέλος του έτους, σε συνεννόηση με την Οικονομική Υπηρεσία διαβεβαίωσε γονείς και καθηγητές ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία προσπάθειας αποπληρωμής μέρους των οφειλομένων χρημάτων στην εργολήπτρια εταιρεία, ώστε να συνεχιστεί το έργο και να δοθεί το συντομότερο δυνατό μία μόνιμη λύση.

Παράλληλα, στη συνάντηση τονίστηκαν οι οικονομικές δυσκολίες και τα κωλύματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν μετά το κλείσιμο του Ταμείου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.