Στα κάγκελα οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου- «Πόλεμος» με τις τυροκομικές μονάδες του νησιού για την τιμή του γάλατος


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου μετά τη σημερινή σύσκεψη κτηνοτροφικών συνεταιρισμών και εμπόρων που πραγματοποιήθηκε στη \περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , καταγγέλλει την αδιάλλακτη στάση εμπόρων και τυροκομικών μονάδων του νησιού,  που αρνήθηκαν να δώσουν επίσημα τιμή για το φετινό γάλα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή θα κυμανθεί στα περσινά πλαίσια , επικαλούμενοι  δυσκολίες λόγο ανταγωνισμού στην διάθεση του τελικού προϊόντος ( φέτα – λαδοτύρι κ.α. ).

Οι μικρομεσαίοι   κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορούν να έχουν κοινά συμφέροντα με εμπόρους, τυροκομικές μονάδες και μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου , των οποίων ο μόνος στόχος είναι η αύξηση των κερδών τους. Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να στρέψουν τα βέλη τους στους κύριους υπεύθυνους για την δεινή θέση που βρίσκονται , που δεν είναι άλλη απ’ την αγροτική πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, αλλά και από την Κοινή Αγροτική  Πολιτική τις Ε. Ε. που θέλει και δρομολογεί σταδιακά με κάθε αναθεώρησή της , τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια.
         
Η Ομοσπονδία τους καλεί να συσπειρωθούν ενεργά στους συλλόγους που υπάρχουν , να φτιάξουν νέους σε χωριά  που δεν υπάρχουν και με συνεχή πάλη να διεκδικήσουν μια άλλη αγροτική πολιτική  που θα τους εξασφαλίζει  ένα αξιοπρεπές εισόδημα για να ζήσουν τις οικογένειές τους, να παραμείνουν στις εκτροφές και τις καλλιέργειές τους. Τους καλεί να παλέψουν για μια άλλη ανάπτυξη του κλάδου , οι οποία θα τους στηρίζει ενεργά για να παράγουν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα που θα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες  των λαϊκών οικογενειών .
      
Τέλος καλούμε τους κτηνοτρόφους να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμή τους με τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού , που φέτος βρίσκονται σε χειρότερη θέση λόγο των εξευτελιστικών τιμών του λαδιού και να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε Παλλεσβιακό συλλαλητήριο με κύρια αιτήματα τις χαμηλές τιμές σε λάδι – γάλα – κρέας , το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών  και την παντελή απουσία αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.