«Μηνυσιμες μπανάνες......» | Η Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου


**Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

«Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019»

+ Καλώς τα παιδιά. Ρεπό πήραμε την περασμένη εβδομάδα μπας και ηρεμήσουμε λίγο από όσα συμβαίνουν γύρω μας στον αθλητισμό, αλλά δεν μας αφήνουν. Για πάμε.

+ Στον Αιολικό έχουν βαλθεί να μας στείλουν στον ψυχίατρο. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό το σκωτσέζικο ντούζ που μας κάνει η ομάδα. Τη μια χάνει στην Κόρινθο από την αποδεκατισμένη τοπική ομάδα, όντας το φαβορί και μερικές ημέρες μετά, ως μεγάλο αουτσάιντερ παίρνει εύκολα την νίκη κόντρα στην Ρόδο. Πάντως στοιχηματικά ο Αιολικός έχει στείλει πολύ κόσμο στον κουβά, αφού στα περισσότερα του παιχνίδια, έχουν βγει αποδόσεις πάνω από 6. Με την Κόρινθο η ήττα του έδινε 7 και 8 απόδοση, με την Ρόδο η νίκη του κάπου στο 6.30.

+ Το ματς με την Ρόδο ήταν καταλυτικό και το ματς που για μένα έκρινε και την χρονιά. Άλλωστε το είπε και ο Γεωργάρας μετά το ματς, ότι με το τρίποντο η ομάδα πατάει πλέον καλά στην κατηγορία. Πέραν του αγωνιστικού πάντως, ο Αιολικός θα πρέπει να γίνει λόγο πιο «σκληρός» εξ αγωνιστικά. Προχθές με την Ρόδο ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτάρα και δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να διαμαρτυρηθεί. Να νιώσει και ο διαιτητής λίγη πίεση. Και δεν είναι μόνο το προχθεσινό, γενικά σε όλα τα παιχνίδια ο πάγκος θυμίζει «εκκλησία».

+ Μεγάλη μας τιμή να ασχολείται ολόκληρη ΕΠΣΛ με τα γραφόμενα μας. Ξέρω άλλωστε πως κάθε εβδομάδα επειδή ο Πρόεδρος δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία, ο ακόλουθος του τα τυπώνει και του τα δίνει σε χαρτί να τα διαβάσει. Ας είναι, δε θα σκάσουμε και για 1-2 κλικ λιγότερα. Πάντως μια και ανέφερα τον ακόλουθο, μήπως ο Πρόεδρος του Νομικού θα μπορούσε να μας δημοσιοποιήσει και την σύμβαση με την οποία εργάζεται ο συγκεκριμένος στα γραφεία του? Να μας πει από πού και πως πληρώνεται τέλος πάντων. Γιατί δεν μιλάμε για ένα ιδιωτικό μαγαζί αλλά για ένα δημόσιο οργανισμό, στον οποίο φαίνεται τον τελευταίο καιρό να κάνει κουμάντο ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση εργασιακή με αυτόν. Δεν ξέρω τι λένε και η κα. Προϊσταμένη του νομικού και ο ίδιος ο δήμαρχος σήμερα για το όλο θέμα, αλλά δεν είναι και πολύ κολακευτικό να κάνεις κουμάντο με τον τίτλο του «Ξαδέρφου του Δημάρχου» και να σε ανέχονται κιόλας. Αλλά άλλη ώρα θα μιλήσουμε και για αυτά…

+ Ας πάμε στην ουσία της υπόθεσης λοιπόν, παραθέτοντας την ανακοίνωση της ΕΠΣΛ, η οποία μας εγκαλεί και μας δίνει ραντεβού στα δικαστήρια: Η ΕΠΣ Λέσβου, μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας LesvosPost.com στις 29-10-2019 στην στήλη «Μαιμού» του Στρατή Τσιντώτα, στη συνεδρίαση της 05-11-2019 του ΔΣ, αποφάσισε τα εξής: Καταδικάζει και εκφράζει απερίφραστα τη δυσαρέσκεια του ΔΣ της ΕΠΣΛ για τις δηλώσεις του κ. Στρατή Τσιντώτα στο πρόσωπο του ταμία κ. Αντώνη Γιαννάκη και κατ΄επέκταση όλων των μελών του ΔΣ. Όπως είναι γνωστό σε όλους και σύμφωνα με το καταστατικό και τους νόμους, ουδείς εκ του ΔΣ αμείβεται. Ο ταμίας της ΕΠΣΛ εργάζεται καθημερινά αφιλοκερδώς και υποδειγματικά με γνώμονα μόνο την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Τα αναγραφόμενα του κ. Τσιντώτα αποτελούν κατασυκοφάντηση του κ. Γιαννάκη και σπιλώνουν το όνομα του στην κοινωνία της Λέσβου και όχι μόνο. Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω δημοσιογράφος προβαίνει σε συκοφαντικές, ψευδείς και υποτιμητικές δηλώσεις και ειδήσεις σε βάρος και άλλων μελών του ΔΣ της ΕΠΣΛ, αποφασίστηκε από το ΔΣ να κινηθεί νομικά κατά της συγκεκριμένης ιστοσελίδας αλλά και του κ. Τσιντώτα, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της διοργανώτριας αρχής και των μελών του συμβουλίου της».

+ Καταρχήν δεν καταλαβαίνω που έγκειται η συκοφαντία και σπίλωση του ονόματος του κ. Γιαννάκη. Από πότε το να γράφει κανείς πως κάποιος παίρνει μισθό για υπηρεσίες που παρέχει είναι συκοφαντικό? Δεν έγραψα ούτε ότι πληρώνεται μαύρα χρήματα, ούτε πως είναι κλέφτης, ούτε κάτι μεμπτό. Αν λοιπόν δεν πληρώνεται, στέλνει μια απάντηση πως δεν ισχύει αυτό που γράψαμε και τελειώνει εκεί το θέμα. Αυτό ως προς το πρώτο σκέλος της ανακοίνωσης.

+ Θα ήθελα πάρα πολύ το ΔΣ της ΕΠΣΛ που υπογράφει και την ανακοίνωση, να προχωρήσει στην μήνυση και να πάμε στα δικαστήρια (προσωπικά όχι με το σαιτ που δεν έχει καμία σχέση) για να μας πει αναλυτικά ποιες είναι οι ψευδής ειδήσεις που γράφονται σε αυτήν εδώ την στήλη, ποίες οι συκοφαντίες και ποια τα υποτιμητικά σχόλια εναντίον των μελών. Όχι γενικά και αόριστα. Συγκεκριμένα πράγματα. Για να τελειώνουμε με την ιστορία αυτή. Η ΕΠΣΛ και ειδικά ο Πρόεδρος της Σταύρος Ψαρρόπουλος δεν αντέχουν στην κριτική. Θεωρούν εαυτόν υπεράνω κριτικής, υπεράνω νόμων και την Ένωση τσιφλίκι τους που μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Για αυτό και πριν μερικές ημέρες έβγαλαν και απαγόρευση προς τα σωματεία να κριτικάρουν και να μιλάνε δημοσίως, με την απειλή των προστίμων και της αφαίρεσης βαθμών. Ο υπογράφων όμως δεν είναι ούτε σωματείο να εκφοβίζεται, ούτε και θα πάψει να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα στην ΕΠΣΛ. Η λειτουργία της Ενώσεως τα τελευταία χρόνια πάσχει και αυτό είναι διακριτό από την πλειοψηφία των παραγόντων που ωστόσο δεν έχουν την δύναμη να τα βάλουν με την ηγεσία, φοβούμενη πως θα την πληρώσουν τα σωματεία τους.

+ Η ΕΠΣΛ αντί να απειλεί με μηνύσεις, καλό θα ήταν να κάνει καλά την δουλειά της και να λειτουργεί στα πλαίσια της νομιμότητας αφήνοντας τον καθένα να κάνει την δουλειά του. Δεν θα μιλήσω για την Πειθαρχική που από το καλοκαίρι είχε παραιτηθεί και ο Πρόεδρος και μέλη και μόλις προχθές αντικαταστάθηκαν επειδή το γράψαμε εμείς εδώ και ανοίξαμε τα μάτια στα σωματεία. Δεν θα μιλήσω για τα ποσοστά των διαιτητών που κάθε χρόνια χιλιάδες ευρώ έμπαιναν στα ταμεία της ΕΠΣΛ αλλά δεν υπήρχαν στους ισολογισμούς της. Δεν θα μιλήσω για τα χιλιάρικα που μοίραζε προεκλογικά η ΕΠΣΛ σε σωματεία, από πού προήρθαν, πως μοιράστηκαν, γιατί κτλ. Δεν θα μιλήσω καν για τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του Προέδρου και γιατί αυτό έγινε κτλ. Για να μην ανοίξω θέματα με άλλους Οργανισμούς που έχουν άμεση σχέση με την ΕΠΣΛ και κάποιοι πουν το νερό νεράκι. Δεν θα μιλήσω για τίποτα από όλα αυτά γιατί θα θεωρηθεί ότι συκοφαντώ τον Πρόεδρο.

+ Επειδή όμως τον κο Ψαρρόπουλο τον θεωρώ πολύ έξυπνο άνθρωπο, θα τον συμβούλευα, τώρα που πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση να αφήσει στην άκρη τους εγωισμούς και να αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη μέρα. Ήδη με το αθλητικό νομοσχέδιο που περνά η κυβέρνηση οι «παλιοί» μπορούν να πάνε σπίτια τους και με νόμο. Καλό θα ήταν λοιπόν μετά από 35 χρόνια στο τιμόνι της ΕΠΣΛ και εκείνος και κάποιοι συνεργάτες του, που δεν έχουν πλέον να προσφέρουν κάτι άλλο, να αποχωρήσουν και τουλάχιστον να κρατήσουν την υστεροφημία τους. Για όλους μας κάποια στιγμή είτε το θέλουμε είτε όχι, σε όλα τα πράγματα έρχεται το τέλος. Και για τον κο Ψαρρόπουλο, είτε το θέλει να το αποδεχτεί, είτε όχι, έχει έρθει.

+ Και μιας και ανέφερα την ΕΠΣΛ, να ξέρετε πως ήδη το σχήμα για τις επόμενες εκλογές της είναι έτοιμο. Και μπροστάρης θα είναι άνθρωπος που και είναι σε κόντρα με την σημερινή διοίκηση αλλά και έχει κυρίαρχο ρόλο στα σημερινά αυτοδιοικητικά πράγματα.

+H στήλη «ΜΑΙΜΟΥ» αποτελεί προσωπική στήλη δική μου και ουδεμία σχέση έχει με αυτή ο ιδιόκτητης και το site LesvosPost.com, το οποίο φιλοξενεί τα άρθρα μου όπως γίνεται με καθε επώνυμο άρθρο.

+ Ανεβαίνω Παράκοιλα αύριο, το ματς αυτό δεν το χάνω!!!

+ Αυτά για σήμερα, τα λέμε την επόμενη Τρίτη….