Με πυξίδα τον πολίτη «Κ. Μουτζούρη και κ. Κύτελη σας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί!!!!!..»


Ανακοίνωση του συνδυασμού «Με Πυξίδα τον Πολίτη»

Κ. Μουτζούρη και κ. Κύτελη σας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί !!!!!..

Κι εσείς, εγκλωβισμένοι και υποτελείς στους κομματικούς υποστηρικτές σας, δεν τολμάτε να ορθώσετε το ανάστημά σας για να προστατεύσετε το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά νιώθετε (μόνον εσείς από τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες του Βορείου Αιγαίου με τόση βεβαιότητα) ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι από την εξαγγελία μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Για να θυμηθούμε λοιπόν!!!!

Ζητούσαμε αποσυμφόρηση των νησιών και αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα.

Ζητούσαμε το ΚΥΤ της Μόριας να μην έχει πάνω από 3000 πληθυσμό για να μπορούν να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

Ζητούσαμε να γίνει αποσυμφόρηση για να μειωθεί η παραβατικότητα και να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας.

Ζητούσαμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου για να μην συσσωρεύονται άνθρωποι που είχαν δικαίωμα να φύγουν.

Ζητούσαμε να ενισχυθεί το ΚΥΤ Μόριας με γιατρούς ώστε να παρέχονται αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και να μην υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αλλά και επιπλέον να εξετάζονται τα αιτήματα ευαλωτότητας γρήγορα και να δίνεται η άρση γεωγραφικού προσδιορισμού, απαραίτητη προϋπόθεση για να μετακινούνται οι πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ήταν ή δεν ήταν αυτά τα αιτήματα όλων των φορέωντου νησιού,Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίου, Εμπορικού Συλλόγου, Δικηγορικού Συλλόγου κ.λ.π.;

Υπήρχε πουθενά αίτημα μετατροπής των νησιών μας σε μια μεγάλη φυλακή ψυχών;

Διεκδικούσε κάποιος δημιουργία νέας Δομής και μάλιστα φυλακής;

Έλεγε κάποιος πως αποσυμφόρηση σημαίνει 5000-7000 (που όλοι ξέρουμε ότι μπορεί πανεύκολα να γίνει 10000 η και 20000) κόσμος εγκλωβισμένος στο νησί μας σε συνθήκες Παγανής;

Προς τι λοιπόν η ικανοποίηση κ. Κύτελη και Κ. Μουτζούρη;

Και επιπλέον τι έχουν να πουν «οι φορείς» που σεληνιάζονταν κάθε φορά που ο αριθμός των προσφύγων πλησίαζε τις 5000-6000, τώρα που οι 7000 παρουσιάζονται ως επιτυχία;;;;

Η σιωπή τους είναι εκκωφαντική!!!!

Και συνεχίζουμε τα ερωτήματα!

Θα κλείσει λένε η Μόρια.

Πού θα πάνε οι 18000 περίπου πρόσφυγες που βρίσκονται μέσα και έξω από το ΚΥΤ; Και όλοι αυτοί που θα έχουν έρθει εν τω μεταξύ; (ο ρυθμός αφίξεων συνεχίζει να είναι μερικές εκατοντάδες κάθε εβδομάδα)

Θα μεταφέρουν λένε 20000 μέχρι τις αρχές του 2020 στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Πού; Σε ποια κέντρα;(όλοι ξέρουμε πως ακύρωσαν το πρόγραμμα που βρισκόταν σε εξέλιξη από την προηγούμενη κυβέρνηση για δημιουργία θέσεων εγκατάστασης στην Ηπειρωτική Ελλάδα γιατί θα επέστρεφαν τους πρόσφυγες με επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Αυτά έλεγαν)

Ποιος είναι ο σχεδιασμός. Μπορούν να έχουν έτοιμες τον επόμενο μήνα 20000 θέσεις στην Ηπειρωτική Ελλάδα; Σε ποιες περιοχές είναι αυτές; Μπορούν να μας πουν;

Όσοι ξέρουμε από προσφυγικό και από διαδικασίες γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως   τίποτα από όλα αυτά δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν μέχρι τις αρχές του 2020.

Έτσι και η Μόρια θα είναι ανοιχτή και δεύτερη δομή για 7000 άτομα θα γίνει και το επόμενο διάστημα θα ζήσουμε στιγμές «Παγανής»(η Παγανή είχε στη χειρότερη στιγμή της 1200 άτομα, όχι 5000-7000) με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και οικονομική εξέλιξη αυτού του τόπου.

Για δε την Τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου ας μην μιλήσουμε καλύτερα. Με τις τοποθετήσεις σας και τις δηλώσεις σας την πλήξατε ανεπανόρθωτα και με την ατολμία σας και την ανοχή σας σε αυτά τα σχέδια, θα την εξαφανίσετε!

Κ. Μουτζούρη και Κ. Κύτελη,

ως Δημοτική παράταξη ζητάμε πριν είναι αργά να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.
Είναι φανερό πως δεν σας υπολόγισαν! Πως σας θυσίασαν για να βγουν από το αδιέξοδο που τους οδήγησαν οι ανεύθυνες και επικίνδυνες προεκλογικές μικροπολιτικές τους για ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα.

Μη δεχθείτε  να "καούν τα νησιά για να μη χαλάσει η κυβέρνηση τις σχέσεις της με τους περιφερειάρχες των άλλων περιοχών που τόσο καιρό τους χάιδευε τα αυτιά πως θα εξαφανίσει τους πρόσφυγες και τώρα δεν της «κάθονται».

Μην προσυπογράψετε την καταδίκη των νησιών με τον εγκλωβισμό όλου του προσφυγικού πληθυσμού σε αυτά!

Στηρίξτε τον αγώνα για αποσυμφόρηση των νησιών, ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες, αίσθημα ασφάλειας για τους ντόπιους!!!

Εμείς θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και δεν θα κάνουμε μικροπολιτική όπως κάνατε εσείς τα προηγούμενα χρόνια!

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ