Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης


Συλλήψεις ατόμων στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθη, την (10-11-2019) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, ένας αλλοδαπός ηλικίας 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας και για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια ελέγχου, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστό.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου διενεργείται προανάκριση.

Συνελήφθη, την (10-11-2019) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, μία αλλοδαπή ηλικίας 37 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, η συλληφθείσα επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ανήκε σε διαφορετικό πρόσωπο.
Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου διενεργείται προανάκριση.