Σε ρυθμούς BLACK FRIDAY η αγορά στο νησί μας!


Σε ρυθμούς Black Friday κινείται η αγορά, με τους συμπολίτες μας ήδη από την αρχή της εβδομάδας να έχουν ξεκινήσει την έρευνα για να δουν ποιες θα είναι τελικά οι επιλογές τους για τα αυριανά ψώνια τους.

Αρκετά είναι τα καταστήματα και στο νησί μας που προσφέρουν χαμηλές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες από την αρχή της εβδομάδας, φτιάχνοντας τη διάθεση των καταναλωτών και βελτιώνοντας το κλίμα πριν την Black Friday.

Ο θεσμός έχει στηριχτεί αρκετά από τους Λέσβιους, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά τη συγκεκριμένη περίοδο για να αποκτήσουν τα προϊόντα που επιθυμούν σε χαμηλές τιμές.

Μπορεί τα προϊόντα τεχνολογίας και οι ηλεκτρικές οικιακές συσκευές να αποτελούν διαχρονικά τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες του θεσμού της Black Friday, ωστόσο δεν είναι και λίγοι οι συμπολίτες μας που επωφελούνται από τις χαμηλότερες τιμές και σε άλλα είδη.

Κάθε χρόνο όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν, είτε αλυσίδες είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βλέπουν το ταμείο τους πιο γεμάτο, αν και οι καταναλωτές πλέον στρέφονται την ημέρα εκείνη κυρίως σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο όρος «προέρχεται» από την δεκαετία του 1960 στις Η.Π.Α. κατά την οποία σηματοδοτούσε την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Τότε, τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφες, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να διαθέτουν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο καταγράφονταν οι μέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο με θετικό.