Στις 7/11 ο πλειστηριασμός στη Μυτιλήνη από την Alpha Bank για σπίτι κατοίκου της Χίου-Συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Στις 7 Νοεμβρίου 2019 είναι προγραμματισμένος στη Μυτιλήνη ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός από την AlphaBank για το σπίτι του Γ.Π. από την Χίο.

Πρόκειται για επιχειρηματικό δάνειο από το 2013 που λόγω τις οικονομικής κρίσης έχει τετραπλασιαστεί και με τους δυσβάστακτους όρους τις τράπεζας απειλείτε η πρώτη κατοικία του Γ.Π. και τις οικογένειάς του.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας, να μην επιτρέψουμε καμία υφαρπαγή λαϊκής εργατικής κατοικίας.

Με οργάνωση και αγώνα να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Η λαϊκή στέγη δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα!

Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις, απέναντι στις απειλές των τραπεζών! Σήμερα είναι ο Γ. Π. αύριο χιλιάδες άλλοι!

Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας. Μόνο με την οργάνωση μπορούμε να εμποδίσουμε τους πλειστηριασμούς. Μπορούμε να τους σταματήσουμε όπως έδειξαν και πρόσφατες ανάλογες κινητοποιήσεις πανελλαδικά.

Την κρίση να πληρώσουν τραπεζίτες, εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

¨ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ¨

«Κανένας μόνος του. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός σπιτιού».

Κυβέρνηση και τραπεζίτες επιχειρούν να προχωρήσουν στον πλειστηριασμό, ο εκβιασμός κυβέρνησης και τράπεζας δεν θα περάσει. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συνάδελφο Γ. Παληού.

Το παράδειγμα του Χιώτη συναδέλφου Γ. Παληού, ο οποίος από το 2012 αδυνατούσε να πληρώσει τις δόσεις δανείων που είχε πάρει μαζί με τον αδελφό του. Η πτώση του τζίρου της επιχείρησης στο τυπογραφείο που διατηρεί, ήρθε μοιραία, όπως και σε χιλιάδες άλλους συναδέλφους, λόγω της κρίσης και των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Έτσι οδηγήθηκε στην αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών του.

Η τότε Εμπορική Τράπεζα (σημερινή Alpha), απαίτησε την επιστροφή ολόκληρου του ποσού του δανείου, απειλώντας με κατασχέσεις. Τον Μάη του 2013 η τράπεζα εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή κατάσχεσης, η οποία κρίθηκε από το Πρωτοδικείου της Χίου ως καταχρηστική. Το Φλεβάρη του 2019, η Τράπεζα κοινοποίησε μέσω δικαστικού επιμελητή διαταγή πληρωμής για ποσό ύψους 399.000 ευρώ παρόλο που το αρχικό ποσό του δανείου ήταν 140.000 ευρώ. Ένα μήνα μετά του κοινοποιήθηκε κατάσχεση του σπιτιού (που αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείου μαζί με τη σύζυγό του) και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για 7 Νοέμβρη 2019.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς της Λέσβου να υψώσουν φωνή αντίστασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας του Γ. Παληού, να συμπαρασταθούν με αποφάσεις και με τη συμμετοχή τους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 7/11
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ  
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Την Πέμπτη 7 Νοέμβρη πραγματοποιείται πλειστηριασμός πρώτης  κατοικίας από συμβολαιογράφο του νησιού μας για λογαριασμό της τράπεζας ALPHA Bank.  Αποτέλεσμα της φοροληστρικής πολιτικής των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια και της αδιάλαχτης στάσης του τραπεζικού συστήματος, που βάζουν θηλιά στο λαιμό των φτωχών νοικοκυριών, αγροτών και μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών .

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού, να καταδικάσουν , να αντισταθούν και να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό.

Να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού ή στάνης.
Συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου την Πέμπτη στις 9 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς, μαζί με τους εργαζόμενους και άλλους φορείς του νησιού, για να το σταματήσουμε.

     ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ.