Στην Πορτογαλία αντιπροσωπεία καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης


Επίσκεψη αντιπροσωπείας καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στην Πορτογαλία

Αντιπροσωπεία καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης επισκέφτηκε την Πορτογαλία στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+ που υλοποιείται στο σχολείο για τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021. Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Cultural and Social Integration” κι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα.

Σκοπός της επίσκεψης μεταξύ άλλων ήταν η γνωριμία με τους εταίρους κι η οργάνωση των επόμενων δράσεων του Προγράμματος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Πορτογαλία, Ιταλία, Φινλανδία και Πολωνία και προβλέπονται μετακινήσεις μαθητών, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν από οικογένειες μαθητών των αντίστοιχων χωρών.

Οι καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου Agrupamento de Escolas Alexandre Herculano της πόλης Santarem, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, κι αντάλλαξαν δώρα με τους οικοδεσπότες.

Επίσης, οι καθηγητές συμμετείχαν σε εργαστήρια (workshops) κι εκπαιδεύτηκαν πάνω σε χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία (QR code generation, digital books, κ.α.) τα οποία προβλέπεται να αξιοποιηθούν στη συνέχεια του προγράμματος. Τέλος, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη της Λισαβόνας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε περιήγηση στο κέντρο προσφύγων JRS.

Η επίσκεψη στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκε από 4 μέχρι 8 Νοεμβρίου 2019. Συμμετείχαν οι καθηγητές Ι. Αγάθος (υπεύθυνος επικοινωνίας), Δ Χτενέλλης (υποδιευθυντής), Β. Κωφοπούλου, Δ Φιλιπποπούλου και Β. Παλάζης.