Tα είχε όλα η πρεμιέρα του 7ου AegeanDocs : και πλήθος και πάθος και συγκίνηση και άρωμα από ΟΣΚΑΡ


Η ταινία ADVOCATE/ΣΥΝΗΓΟΡΩ των σκηνοθετών Philippe Bellaiche και  Rachel Leah Jones και με τους πρωταγωνιστές Lea Tsemel και Michel Warschawski εντυπωσίασε το κοινό που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο. Όρθιοι, επί 2 λεπτά , οι 400 Μυτιληνιοί χειροκροτούσαν την Lea Tsemel και τον Michel Warschawski, πρωταγωνιστές της ταινίας και τους σκηνοθέτες που ήρθαν απο το Τελ Αβιβ και την Αμερική ειδικά για τη Μυτιλήνη.

Στην Ουάσιγκτον έκαναν ειδική προβολή της ταινίας στη διαδιακασία βραβείων ΟΣΚΑΡ για το επόμενο έτος.


Η ομάδα απόψε έχει προβολή της ταινίας στο συνεδριακό κέντρο του Μολύβου στις 20.00
«Ο λόγος μας συμβόλαιο»

Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Μυτιλήνης, κ. Τσακύρη, να διατυπώσει δημόσια, εκ μέρους του Δήμου,συγνώμη  από το Φεστιβάλ και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή γιατί το Φεστιβάλ δεν είχε την υποστήριξη του Δήμου επειδή συνέπεσε με τον διαχωρισμό του Δήμου Λέσβου σε 2 νεους Δήμους.

Ο κ.Τσακύρης υποσχέθηκε το 2020 ο Δήμος Μυτιλήνης να υππστηρίξει το Φεστιβάλ, όπως του αξίζει, γιατί, όπως είπε «7 χρόνια δημιουργίας απέδειξαν ότι το Φεστιβάλ αγαπάει τη Μυτιλήνη και η Μυτιλήνη έχει αγκαλιάσει το Φεστιβάλ».

«Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο κ. Σπυρόπουλε» είπε χαρακτηριστικά.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με λαική μουσική και τραγούδι από τους μουσικούς που συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ του Κώστα Φωτιάδη που θα προβληθεί σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο με τίτλο «Με τον Δικό σου Τρόπο»

Οι προβολές συνεχίζονται.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: https://www.aegeandocs.gr/index.php/el  κατηγορία: προγράμματα
Περιλήψεις ταινιών, τρειλερ και φωτογραφίες: https://www.aegeandocs.gr/index.php/el/movies-el