Για άλλο ένα Συνέδριο η ΟΝΝΕΔ Λέσβου σάρωσε- Ο Ανδρέας Καρασαρίνης μιλά αποκλειστικά στο LesvosPost


Σήμερα θα μιλήσουμε με τον Ανδρέα Καρασαρίνη, 2ο εκλεγμένο μέλος της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

-Ανδρέα, αρχικά συγχαρητήρια για την εκλογή σου . Πες μας λίγα λόγια σχετικά με αυτήν.

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μία φορά, δίνοντάς μου το βήμα στο site σας. Σε δεύτερο επίπεδο να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ Λέσβου, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης, της ΜΑΚΙ Λέσβου και όλων των συνεργατών μας για την παρουσία μας στο 12ο και μαζικότερο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Είχα την τιμή οι 2111 σύνεδροι να με εκλέξουν ως 2ο μέλος της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, μία τιμή μετά από 19 έτη προσφοράς στην οργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό οι ομοϊδεάτες σου να σε στηρίζουν, δείχνοντας ότι όταν δουλεύεις ανταμείβεσαι με τη ψήφο του κόσμου.
Νομίζω είναι η 1η φορά που μέλος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου, εκλέγεται από το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ να εκπροσωπεί τους νέους στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και σε συνδυασμό με όλα τα παιδιά που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ μας οδηγούν σε μία τεράστια επιτυχία για την οργάνωση του Νομού μας.


-Την τελευταία σου ομιλία είχες την τύχη να την πραγματοποιήσεις μπροστά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πως αισθάνθηκες;

Πράγματι, η τελευταία μου ομιλία σε Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ ως ενεργός ΟΝΝΕΔίτης, έτυχε να είναι μπροστά στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη. Η τιμή και η συγκίνηση ήταν μεγάλη, καθώς έπρεπε να αναφέρω όλα όσα ήθελα σχετικά με την οργάνωση, αλλά και να αναφερθώ σε στιγμές δικές μου στα 19 χρόνια παρουσίας μου στην ΟΝΝΕΔ.
Η ρίγη ήταν μεγάλη, αλλά όταν μιλάς σε έναν άνθρωπο που έχει όραμα για τη νεολαία, οφείλεις να πεις όλα όσα σκέφτεσαι γιατί και σε καταλαβαίνει ,αλλά είναι και δίπλα μας από την πρώτη στιγμή.


-Πες μας μερικά μηνύματα που θα ήθελες να αφήσεις σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με την ΟΝΝΕΔ.

Αρχικά θα έλεγα να ασχολούνται οι νέοι με τα κοινά, είτε είναι στην ΟΝΝΕΔ, είτε όχι , γιατί δε γίνεται να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.
Σε δεύτερο επίπεδο, οφείλουν οι νέες γενιές να δουλέψουν σκληρά για την ανοικοδόμηση της πατρίδας μας.

-Στην ΟΝΝΕΔ πρώτα μετράει η Ελλάδα και μετά το κόμμα μας.

Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, για μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή με αξιοπρέπεια και με στόχους για ένα μέλλον που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εργαστούμε, να κάνουμε οικογένειες στην πατρίδα και με τις προτάσεις μας να επιστρέψουν όλοι οι νέοι που βρήκαν στέγη σε άλλες πατρίδες λόγω της κρίσης.

Οπότε οι συμβουλές μου εάν θέλατε είναι οι νέοι να μη το βάζουν κάτω, να μην εμποδίζονται από τις δυσκολίες και τα εμπόδια, αλλά να τα βλέπουν ως προκλήσεις που θα μπορέσουν να τις ξεπεράσουν για ένα καλύτερο μέλλον , καθώς επίσης να αγωνίζονται για τα ιδανικά τους χωρίς να αναμένουν κάτι υλικό και πρόσκαιρο, όπως μία θέση ή ένα οικονομικό αντάλλαγμα , αλλά οι μόνες θέσεις στις οποίες πρέπει να διεκδικούν , είναι οι  θέσεις της παράταξης που πρέπει να εξελίσσονται και να παράγουν αποτελέσματα.


-Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω τί θα άλλαζες;

Δεν θα άλλαζα τίποτα.

Το να είσαι ΟΝΝΕΔίτης είναι τρόπος ζωής. Αγωνίζεσαι για το καλό του τόπου με την προοπτική να έχεις μία καλύτερη ζωή. Σαν εμένα υπήρξαν χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι ΟΝΝΕΔίτες που από το 1974 έως σήμερα είναι οι κρίκοι μίας αόρατης αλυσίδας που ενώνει γενιές και γενιές ΟΝΝΕΔιτών που αγαπάνε την πατρίδα τους και θέλουν να προσφέρουν σε αυτήν.
Εμείς συνεχίζουμε την κληρονομία που μας άφησαν , καθώς το έχουμε χρέος στις προηγούμενες γενιές που δούλεψαν ο καθένας από το δικό του μετερίζι και πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε τα ίδια ιδανικά στις επόμενες γενιές. Τους το οφείλουμε άλλωστε..

Ακόμη και αν στα 19 χρόνια αδίκησα κάποιον δεν το έκανα από κακία και σίγουρα δεν είχα κάποιο προσωπικό πρόβλημα.

Αυτό που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε όποια θέση και αν είμαι είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με ηθική, με σκοπό να έχουμε πνευματική ικανοποίηση για τα πεπραγμένα μας και όχι υλισμό. Αυτή είναι και η διαφορά μας έναντι των άλλων παρατάξεων.

Έχουμε όραμα για τις επόμενες γενιές, όχι για τις επόμενες εκλογές..


-Για τα προβλήματα του νησιού τί έχεις να πεις;

Κοιτάξτε να δείτε το νούμερο ένα πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό. Θα πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα γιατί τα νησιά δεν αντέχουν άλλο. 4,5 χρόνια το νησί μας βυθίστηκε στην ιδεοληψία της αριστεράς, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καθήκον να βρει τις λύσεις που θα δώσουν αναπνοή στους γηγενείς κατοίκους.

Η κανονικότητα και η καθημερινότητα μαζί με το χαμόγελο πρέπει να επιστρέψουν σε κάθε Λέσβιο, με σεβασμό πάντα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις Συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα.
Επιπλέον, πρέπει να δημιουργήσουμε μία επαναστατική εξωστρέφεια για να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας, καθώς το νησί μας το αξίζει.

Όμως πρέπει οι φορείς από τη μία και ο κόσμος από την άλλη να βάλουν ένα στοίχημα στο πως θέλουμε τη Μυτιλήνη σε 10 χρόνια.

-Κλείνοντας, πες μας για το μέλλον σου στην παράταξη..

Ήμουν, είμαι και θα είμαι ένας απλός στρατιώτης.
Δεν άλλαξε τίποτα από την πρώτη ημέρα που το 2000 και στις εκλογές Καραμανλή έγινα μέλος της ΟΝΝΕΔ και της ΜΑΚΙ, μέχρι σήμερα που ήμουν Υποψήφιος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και διεξαγάγαμε σκληρό αγώνα για να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κυβέρνηση.
Οπότε κοιτάζω πρώτα να έχω υγεία, να είναι καλά η οικογένεια και οι φίλοι μου, να μπορώ να δουλεύω και να προσφέρω..
Η πολιτική ανέκαθεν υπήρξε για μένα νοοτροπία ζωής και έτσι επιθυμώ να είναι, είτε με επιλέξει το κόμμα για μία θέση, είτε είμαι ένα απλό μέλος που πληρώνει τη συνδρομή του σε αυτό.

-Σε ευχαριστούμε Ανδρέα

Και εγώ σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη, να έχετε υγεία, να χαμογελάτε στα δύσκολα και κλείνω με μία φράση που περνάει ως πυρσός από γενιά σε γενιά..

«Μία φορά ΟΝΝΕΔίτης, για πάντα ΟΝΝΕΔίτης»