Καθάρισαν την παραλία και τον βυθό του Μολύβου


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου συνεχίζοντας την προσπάθεια ενθάρρυνσης, στήριξης αλλά και σχεδιασμού εθελοντικών δράσεων, συμμετείχε στον παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό της παραλίας και του βυθού του Μολύβου, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «iSea».


Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  «Φροντίζουμε τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου», με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, συλλόγων αλλά και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μήθυμνας. Ενώ καθοριστική συμμετοχή στον καθαρισμό, είχαν η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου και το καταδυτικό κέντρο «Lesvos Scuba Oceanic Center».

Σκοπός της δράσης που υλοποιεί η περιβαλλοντική οργάνωση «iSea», πέραν  του προφανούς που δεν είναι άλλος από τον καθαρισμό των βυθών και των ακτών, είναι και η ενημέρωση για το ζήτημα των υδάτινων απορριμμάτων και τις επιπτώσεις τους στα υδάτινα οικοσυστήματα, τη θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία.


Ο καθαρισμός του βυθού ειδικά στις τουριστικές περιοχές της Δυτικής Λέσβου,  κρίνεται απαραίτητος λόγω του ελλιμενισμού πολλών αλιευτικών και τουριστικών σκαφών όπως φυσικά και η ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση από τους αρμόδιους φορείς των ογκωδών απορριμμάτων που προκύπτουν από αυτά.

 Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Ζαχαρούλα Ιωακείμ και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού Αφροδίτη Βατή  που παρευρέθηκαν στην εθελοντική δράση, υποστήριξαν σχετικά με τη δράση:

«Η συνδρομή των εθελοντών για τον παράκτιο καθαρισμό, στέλνει πολλαπλά μηνύματα για την προστασία και την διαφύλαξη του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος. Η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων, της χλωρίδας και της πανίδας που διαβιούν μέσα σε αυτά αποτελούν κύριο στόχο της οργάνωσης iSea αλλά και υποχρέωση του Δήμου μας να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες. Ευχαριστούμε θερμά την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, υπεύθυνο προγράμματος κ. Νίκο Δουμπά, το καταδυτικό κέντρο Lesvos Scuba Oceanic Center, τους εθελοντές αλλά κυρίως τους δασκάλους, καθηγητές και μαθητές που έλαβαν μέρος σε αυτή τη δράση».


Να σημειωθεί ότι η ίδια δράση πραγματοποιήθηκε και ΣΗΜΕΡΑ, 19 Οκτωβρίου στην παραλία της Πέτρας, μεταξύ 10 : 00 -11 : 30.