ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Η φωτιά στην Μόρια και η μεταφορά της καμένης γυναίκας μέσα σε κουβέρτα


Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο-ντοκουμέντο από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 29 Σεπτεμβρίου στον καταυλισμό της Μόριας, με θύμα μία 49χρονη μητέρα.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το ethnos.gr απεικονίζονται δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες να τρέχουν πανικόβλητοι, λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς σε κοντέινερ του καταυλισμού. Μία ομάδα από αυτούς μεταφέρουν με μία κουβέρτα το πτώμα της 49χρονης Αφγανής που κάηκε ζωντανή, καθώς δεν πρόλαβε έγκαιρα να απομακρυνθεί από το σημείο.

Πρόκειται για την Φεριντέ Ταγίκ.

Η άτυχη πρόσφυγας, η οποία έχασε τον άντρα της στο Αφγανιστάν, είχε φτάσει στη Λέσβο στις 25 Αυγούστου 2019, μαζί με την 16χρονη κόρη της. Η 49χρονη, όπως και το παιδί, ήταν διαβητική. 

Έφυγαν από την περιοχή όπου ζούσαν στο Αφγανιστάν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Σήμερα η 16χρονη κόρη ζει μαζί με τη θεία της και τα τρία ξαδέρφια της σε διαμέρισμα στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Η πυρκαγιά στο κοντέινερ που έκαψε ζωντανή την 49χρονη, Φεριντέ, προκλήθηκε, όπως όλα δείχνουν, από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Σε απόσταση τριών μέτρων από την κολώνα που πήρε φωτιά βρισκόταν το κοντέινερ της Αφγανής μητέρας. 

Δείτε το σκληρό βίντεο: