Το τρομερό παιδί από τη Στύψη, ο Στέφανος στον ποδηλατικό αγώνα του Μαρόκο


Στις 5 Οκτωβρίου

Στις 5 Οκτωβρίου, το τρομερό παιδί από τη Στύψη της Λέσβου, ο Στέφανος θα εκκινήσει τον επόμενο μεγάλο του άθλο. Εκκινεί ποδηλατικό αγώνα στο Μαρόκο από την Ταγκέρη μέχρι την Εσαουίρα πάνω από τα όρη του Άτλαντα. Η νέα περιπέτεια ξεκινά λίγο νοτιότερα από τον τερματισμό του προηγούμενου άθλου (North Cape Tarifa) http://www.lesvosmtb.gr/index.php/podilatika-nea/enimerosi/item/3371-o-stefanos-apo-ti-stypsi-diesxise-tin-evropi-me-podilato της Ταρίφα που είχε τερματίσει στις 11/7/2018. Ο Στέφανος είναι έτοιμος να κατακτήσει την Αφρικανική ήπειρο με το ποδήλατό του για 2η φορά (Πρώτη φορά ήταν στο TRANS AFRICA 2015 http://www.lesvosmtb.gr/index.php/podilatika-nea/enimerosi/item/1348-trans-africa-2015) όπου είχε αναδειχθεί νικητής. Το MOROCCO BIKE-ADVENTURE είναι ένας αγώνας χωρίς υποστήριξη όπου οι αγωνιζόμενοι ποδηλάτες πρέπει ν' αντιμετωπίσουν μόνοι τους κάθε είδους δυσκολία που μπορεί ν αντιμετωπίσουν στην πορεία τους, μια ποδηλατική περιπέτεια πολύ μακριά από τον πολιτισμό, όπου βλέπεις μέρη που δύσκολα θα έρθει ποτέ ένας τουρίστας. Η Ταγγέρη στο Μαρόκο είναι μια πόλη λιμάνι στα στενά του Γιβραλτάρ, στην Αφρική. Βρίσκεται λίγα μόλις λίγα χιλιόμετρα νότια της Tarifa, της Ισπανίας αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας κόσμος μακριά. Το τοπίο άκρως κινηματογραφικό έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές ταινίες. Στη διαδρομή προς την Εσαουίρα, οι αγωνιζόμενοι θα ταξιδέψουν σε πολλές όμορφες περιοχές του Μαρόκου, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρκετές ταινίες. Ένας ηφαιστειακός κρατήρας, το La Cárcel Portuguesa, θα είναι σημείο ελέγχου στη διαδρομή. Όλη η Λέσβος εύχεται καλό αγώνα στο Στέφανο και "με τη νίκη".

Εκκίνηση: Ταγγέρη, Μαρόκο 5 Οκτωβρίου 2019
Τερματισμός: Εσαουίρα, Μαρόκο
Τελικό πάρτι: Εσαουίρα, 19 Οκτωβρίου 2019 από τις 19:00
Βασική Διαδρομή: 1.760 χλμ με 31.800m Θετικά Υψομετρικά.
Μεγάλη Διαδρομή:  2.900.χλμ και 39.600 μ. Θετικά Υψομετρικά (Εδώ τρέχει ο Στέφανος)
Διαδρομή: Χωματόδρομοι και άσφαλτος, όλα τα είδη οδικών επιφανειών.

Που απευθύνεται: Σε έμπειρους ποδηλάτες που δεν εκκινούν πρώτη φορά τέτοιου είδους αγώνες.
Απαιτείται προηγούμενη συμμετοχή σε αντίστοιχες διοργανώσεις.
Αναβάτες από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν στις 5 Οκτωβρίου 2019. Οι περισσότεροι από αυτούς στοχεύουν στην κανονική (μεγάλη) διαδρομή και λιγότεροι για τη Βασική.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθούν το στίγμα του Στέφανου και την πορεία του στον αγώνα ΕΔΩ http://morocco-bikeadventure.com/livetracking/

Επίσημο site διοργάνωσης ΕΔΩ http://morocco-bikeadventure.com/