Μάγκικη και ιστορική πρόκριση



Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν μπορούσαν να φανταστούν όσοι ασχολούνται με τον Αιολικό φέτος τι κάνει αυτή η ομάδα μέχρι σήμερα. 

Η πρόκριση κόντρα στην Νίκη Βόλου, ομάδα της Football League παρακαλώ,   είναι άλλο ένα επίτευγμα των παιδιών του Γιάννη Γεωργαρά, που έχουν βαλθεί να μας στείλουν στον ψυχίατρο. 

Με απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, με συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη – Κυριακή και με αντίπαλο ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, όλοι πίστευαν πως σήμερα είχε έρθει η ώρα για την πρώτη ήττα. 

Και όμως παίζοντας με πάθος, τσαμπουκά, θάρρος και απίστευτη αυτοπεποίθηση, οι παίκτες του Αιολικού πανηγύρισαν μια μεγάλη πρόκριση στην 4η φάση της διοργάνωσης, περιμένοντας πλέον τον Απόλλων Σμύρνης της Super League 2  στον Ταρλά για ακόμη μια πρόκληση, με την Λαμία να περιμένει αμέσως μετά σε διπλά παιχνίδια. 

Ο φετινός Αιολικός εκπλήσσει όλους μας και καταρρίπτει κάθε ποδοσφαιρική λογική. Μια ομάδα που στήθηκε καθυστερημένα, με ελλιπή προετοιμασία, με έλλειψη φιλικών, με ρόστερ που έχει συνεχώς προσθαφαιρέσεις, με τραυματισμούς και με συνεχόμενα παιχνίδια, παραμένει αήττητη σε πρωτάθλημα και κύπελλο και βγάζει μια απίστευτη υγεία εντός και εκτός αποδυτηρίων. 

Γιατί η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε από τον Παρέλλη, τον Αγριμάκη, τον Τσιπά, τον Καλαφάτη, τον Αλαγιάννη και όλα αυτά τα παιδιά που ήρθαν φέτος από το τοπικό, να έχουν τέτοια εικόνα και να μας έχουν αφήσει άφωνους. 

Στα του παιχνιδιού, ο Αιολικός είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Σφύρλα ο οποίος κράτησε την ομάδα όρθια, διατηρώντας σε 4 κλασσικά τετ –α – τετ το προβάδισμα που της  είχε δώσει ο Σοφιάνης στο 14ο

Είπε όχι στον Μασκουλιάν στο 63ο και στον Καπός στο 68, στο 81ο και στο 83ο ενώ η θεά τύχη τον βοήθησε στο 90+ σε άλλο ένα τετ-α-τετ του Καπός που έστειλε την μπάλα άουτ. 

Έτσι πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση και πάει πλέον με άλλον αέρα την Κυριακή στο Μαρκόπουλο. Μοναδικό ίσως μελανό σημείο της αναμέτρησης η απουσία του κόσμου που δεν ξεπέρασε τους 400, σε μια μέρα που ναι μεν ήταν εργάσιμη, αλλά με την σέντρα στις 16.00, με εισιτήριο 7 ευρώ προπώληση και με αντίπαλο μια μεγάλη ομάδα με όνομα που παίζει σε ανώτερη κατηγορία.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γιάννης. Γεωργαράς): Σφύρλας, Αγριμάκης, Παρέλλης (86' Αντωνάκας), Κρητικός, Μπάρκας, Σπόλιαριτς (69' Αλαγιάννης), Παλαμουτσής, Κατσίκης, Τσιπάς, Μπουρούς, Σοφιάνης (31' λ.τρ. Τσομπανέλλης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ισαάκ. Χοβέ): Παπαδόπουλος, Παγώνης, Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Καμπαγιέρο, Καπός, Ιορδανίδης (69' Κρουθ), Μασκουλιάν, Μπιτσακός (69' Ντομίνγκεζ), Τσιώλης