Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Τ. Βερρος… για τον τουρισμό στο δυτικό μέρος του νησιού


Με αφορμή την πρόσφατη είδηση της οικονομικής κατάρρευσης του ταξιδιωτικού οργανισμού «Thomas Cook» που προκάλεσε ανυπολόγιστες συνέπειες στους προορισμούς των ταξιδιωτών της, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος παρενέβη από την περασμένη εβδομάδα με επιστολή του στον Υπουργό Τουρισμού Θεοχάρη Θεοχάρη.

Δεδομένου ότι η «Thomas Cook» υπήρξε μεταξύ άλλων και ο μοναδικός ταξιδιωτικός οργανισμός που συνέδεε τη Λέσβο με το Ηνωμένο Βασίλειο με πτήσεις charter -ακόμα και στην δύσκολη περίοδο των αρνητικών για τον τουρισμό εντυπώσεων από την εξέλιξη του προσφυγικού- ο Δήμαρχος στην παρέμβασή του, ζήτησε από τον Υπουργό την έναρξη μίας ουσιαστικής συζήτησης/συνεργασίας με το Υπουργείο, για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου. Στην οποία συνεργασία, πρότεινε και την άμεση συμμετοχή και των ιδίων των φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού της Δυτικής Λέσβου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, αφορμής δοθείσης, ζήτησε ακόμη μία δέσμη μέτρων ειδικής μέριμνας για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων στο τουριστικό προϊόν της Λέσβου. Και ειδικότερα:

Ειδική καμπάνια, δωρεάν προβολή και φιλοξενία του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου από τον ΕΟΤ στις διεθνείς εκθέσεις και ειδικά στην Τουριστική Έκθεση «WTM » του Λονδίνου 2019 (04.11-06.11).  

Τα μέγιστα αντισταθμιστικά μέτρα για να καταστεί το τουριστικό προϊόν του νησιού ανταγωνιστικό

Ενώ στη σχετική δήλωσή του σημειώνει:

«Η ατυχής εξέλιξη με τις δραστηριότητες της «Thomas Cook» στη Λέσβο, πρέπει να αποτελέσει μία πραγματική ευκαιρία και για την Κυβέρνηση και για εμάς, προκειμένου να εξετάσουμε σοβαρά τις δυνατότητες προκειμένου να ενισχυθεί το διαχρονικά αδικημένο και εσχάτως έως και υποτιμημένο τουριστικό προϊόν του νησιού μας.

Η παρέμβασή μας στον Υπουργό Τουρισμού, δεν αποσκοπεί απλά και μόνο στην πρόβλεψη αντισταθμιστικών μέτρων για την επόμενη σεζόν. Αποσκοπεί στην έναρξη μίας ουσιαστικής συνεργασίας και στην χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου υπό την «ομπρέλα» και του Υπουργείου για την ανάπτυξη και στήριξη του τουρισμού μας. Μία καλή αρχή πιστεύω ότι είναι μία ειδική καμπάνια προβολής του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας στην Τουριστική Έκθεση του Λονδίνο τον ερχόμενο Νοέμβρη.    

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι ο κατεξοχήν τουριστικός Δήμος της Λέσβου και οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό της αναπτυξιακής «ατμομηχανής» μας. Στην παρούσα φάση όμως που έφτασε η εξέλιξη του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, οφείλει επιτέλους και το κεντρικό κράτος να σταθεί έμπρακτα δίπλα στη Λέσβο. Η αναπόφευκτη συσχέτιση δύο τόσο ευαίσθητων ζητημάτων που αφορούν το παρόν και το μέλλον του νησιού, απαιτεί άμεση και σοβαρή διαχείριση εκ μέρους όλων μας».