Περιοδεία σε υπουργεία και συναντήσεις με υπουργούς από τον Σ. Κυτελη για τον Δήμο Μυτιλήνης


Στην Αθήνα για συναντήσεις με στελέχη της Κυβέρνησης μετέβη χθες ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Κατσαβέλλη.

Η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ήταν με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Συζητήθηκαν τα ζητήματα της χρηματοδότησης και ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Μυτιλήνης, καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου. Εξετάσθηκε η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων και ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι τα στελέχη του Υπουργείου θα συνεργαστούν στενά με τον Δήμο για να μη χαθεί  κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο.


Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση. Η ατζέντα αφορούσε κυρίως το πρόβλημα που προέκυψε με το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ.  Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κύτελη ότι θα δοθεί από το πρόγραμμα χρηματοδότηση ύψους 2 εκ. 300 χιλιάδων ευρώ για την ενίσχυση όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου Μυτιλήνης όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό παντοπωλείο κ.α. 

Τέλος, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της βελτίωσης όλων των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικά η κατασκευή νέου Αθλητικού Κέντρου. Ο κ. Κύτελης ενημέρωσε τον Υπουργό για την πρόθεσή του να ξεκινήσει η κατασκευή νέου Αθλητικού Κέντρου στην πόλη της Μυτιλήνης, σε οικόπεδο του Δήμου. Ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε να συνδράμει στην ολοκλήρωση της μελέτης με την συμμετοχή του εξειδικευμένου προσωπικού του Υπουργείου. Στόχος είναι η μελέτη για το νέο Αθλητικό Κέντρο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες κατασκευής του.


Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση για ουσιαστική βοήθεια από όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Ο Δήμος Μυτιλήνης από την πλευρά του θα προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και θα συνεχίσει να πιέζει με κάθε τρόπο, ώστε όλες οι δεσμεύσεις να υλοποιηθούν.