Οι... τρισδιάστατοι Σπύρος και Τατιάνα!



Η ρεαλιστική απεικόνιση δύο διάσημων ηρώων της τηλεοπτικής σειράς «Game of thrones», χάρισε στα αδέρφια Τατιάνα και Σπύρο Ρίζο, την 1η και την 3η θέση αντίστοιχα, στον διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε μέσω Facebook, η ομάδα «Life–size 3D Print». Δυο «δικά» μας παιδιά με τον Σπύρο και την Τατιάνα να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε Βόλο και Μυτιλήνη με το κατάστημα να βρίσκεται στα Λαδάδικα. Θυμίζουμε πως η Τατιάνα Ρίζου κατασκεύασε από πλαστικό PLA τον «Βασιλιά της Νύχτας» (Night’s King), ενώ ο αδερφός της, Σπύρος, δημιούργησε από το ίδιο υλικό την Καλίσι (Daenerys Targaryen). 

Την 2η θέση στον διαγωνισμό κατέλαβε ένας Γάλλος, ο Alexandre Jamme, ο οποίος έφτιαξε τον C-3PO, το διάσημο ρομπότ του «Star Wars». Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 19/10 κι έτσι έγινε γνωστή η τριάδα των νικητών. 

Πέρα από τις προτιμήσεις του κοινού, μεγάλο ρόλο στην τελική κατάταξη των διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών, έπαιξε η άποψη των μελών της 15μελούς κριτικής επιτροπής. Τα έργα, άπαντα σε φυσικό μέγεθος, πέρασαν από το… μικροσκόπιο των κριτών, οι οποίοι ήταν όλοι από το εξωτερικό και κυρίως από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Η διάκριση των δύο γραφιστών, που ασχολούνται με την τρισδιάστατη εκτύπωση, έδωσε έντονο ελληνικό χρώμα στον διαγωνισμό της «Life-size 3D Print».


 Ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό συμμετοχών από κάθε γωνιά του πλανήτη, τα αδέρφια Ρίζου ξεχώρισαν με τις μορφές που δημιούργησαν στους 3D εκτυπωτές τους, ενώ το όνομα του εργαστηρίου τους «3D Design Workshop» πέρασε τα ελληνικά σύνορα. 

Τα βραβεία αντιστοιχούσαν σε πλούσια δώρα, που είχαν θεσμοθετηθεί από τους διοργανωτές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ένας Κινέζος κριτής επιφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη στην Τατιάνα και τον Σπύρο, αφού τους δώρισε επιπλέον την τελευταία έκδοση ενός σχεδιαστικού προγράμματος 3D print, το «LuΒan», που θα επιτρέψει στους δύο καλλιτέχνες να εξελίξουν ακόμη περισσότερο τη δουλειά τους.