Πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το "πολιτιστικό προϊόν" των νησιών μας


Ανοικτή Πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Φορείς του Βορείου Αιγαίου για την κατάθεση Προτάσεων στο πλαίσιο σύνταξης του «Σχεδίου Δράσης – Πολιτισμός», το οποίο θα αποτελέσει τμήμα του «Επιχειρησιακού Προγράμματος 2019-2022 της ΠΒΑ». 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξέδωσε Πρόσκληση με την οποία καλεί τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς φορείς που έχουν την έδρα τους στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και έχουν ως καταστατικό σκοπό τους την προστασία, την ανάδειξη και την προβολή του τοπικού πολιτισμού, καθώς και την παραγωγή σύγχρονων πολιτιστικών αγαθών που αφορούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να υποβάλουν Προτάσεις (υλοποίησης δράσεων) προκειμένου αυτές να ενταχθούν στο "Σχέδιο Δράσης - Πολιτισμός" της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το οποίο θα αποτελέσει τμήμα του «Επιχειρησιακού Προγράμματος 2019-2022 της ΠΒΑ».

Οι Προτάσεις που θα υποβληθούν οφείλουν να αφορούν στην υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων (υποδομών, άυλων ενεργειών, κτλ), οι οποίες θα συμβάλουν στην προστασία, στην ανάδειξη και στην προβολή των υπερτοπικών πολιτιστικών στοιχείων (υλικών και άυλων) των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και στην παραγωγή σύγχρονων πολιτιστικών αγαθών (υλικών και άυλων) τα οποία συνδέονται με το πολιτιστικό υπόβαθρο των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Στόχος των δράσεων αυτών πρέπει να είναι η διαμόρφωση και η ανάδειξη της υπερτοπικής Πολιτιστικής Ταυτότητας των νησιών της ΠΒΑ, προκειμένου αυτή να αποτελέσει πολιτιστικό προϊόν προς όφελος τόσο της ζωής των κατοίκων όσο και της τουριστικής προβολής των νησιών.

Η Πρόσκληση ΔΕΝ αφορά στην χρηματοδότηση πολιτιστικών συλλόγων / σωματείων για την υλοποίηση «πολιτιστικών εκδηλώσεων» στενού τοπικού χαρακτήρα. (Για το σκοπό αυτό θα εκδοθεί ειδική πρόσκληση).

Οι ενδιαφερόμενοι Φορείς μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εκδοθείσα Πρόσκληση, το προτυποποιημένο Τεχνικό Δελτίο Υποβολής Πρότασης και τα λοιπά έγγραφα που συνοδεύουν την Πρόσκληση από την Ιστοσελίδα της ΠΒΑ (link: http://www.pvaigaiou.gov.gr/σχέδιο-δράσης-πολιτισμός/) Επίσης, πληροφορίες για την Πρόσκληση, οι Φορείς μπορούν να λαμβάνουν από τη Γραμματεία του «Σχέδιο Δράσης – Πολιτισμός», στο Τηλ. 22513 53630 & στο email :politismos@pvaigaiou.gov.gr. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων – οι οποίες υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά - είναι η 29η Νοεμβρίου 2019 και ώρα 2 μ.μ.. Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής η κ. Αντωνέλλη στην τοποθέτηση της επισήμανε:

«Η έκδοση της ανωτέρω Πρόσκλησης αποτελεί μια προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να αναδείξουμε και να αναβαθμίσουμε το Μεγάλο Κεφάλαιο που λέγεται Πολιτισμός στην Περιφέρεια μας. Μια προσπάθεια που μας αφορά όλους και γι αυτό ζητάμε την συνεργασία όλων, προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αποτελέσματα που θα είναι προς όφελος τόσο της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των νησιών μας, όσο και της οικονομικής τους προοπτικής μιας και ο Πολιτιστικός Τουρισμός μπορεί και πρέπει να είναι μια στοχευόμενη βιώσιμη μορφή θεματικού τουρισμού συνολικά για την Περιφέρεια μας». Η Αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού Π.Β.Α Αναστασία Αντωνέλη