7 θέματα που απασχολούν τους πολίτες από την «ΠΥΞΙΔΑ» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης


Η «ΠΥΞΙΔΑ» ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ τους ΠΟΛΙΤΕΣ

Επτά ερωτήσεις προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Με Πυξίδα τον Πολίτη" Ερ. Χιωτέλλη, Βασ. Ανδρεαδέλλη, Μαρ. Ζερβού και Δημ. Μαλλιαρός και ζητούν να περιληφθούν στα θέματα που θα συζητηθούν στο άμεσο μέλλον.
           
Οι ερωτήσεις αφορούν:

            1.  Τη διαχείριση του σοβαρού για την πόλη της Μυτιλήνης και των χωριών ζητήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, για το οποίο σύμφωνα με το νόμο, ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα.
            2.  Την ανάγκη συντήρησης των αλεξικέραυνων που υπάρχουν σε σχολεία.
            3.  Το ζήτημα των Ρομά που διαμένουν στο Δήμο Μυτιλήνης (με αφορμή καταγγελία του αντιδημάρχου καθαριότητας).  Στην ερώτηση γίνονται συγκεκριμένες προτάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης.
            4.  Τις εργασίες σε σχολικά κτίρια που είτε είναι έτοιμες για δημοπράτηση, είτε έχει σημειωθεί εμπλοκή που οδήγησε στη διακοπή των εργασιών (6ο Δημ.Σχολείο και 3ο Λύκειο Μυτιλήνης).
            5.  Την αξιοποίηση του προγράμματος Φιλόδημος  για επισκευές στην αγροτική οδοποιία.
            6.  Να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αντικατάστασης του άρθρου 88 του νόμου 4555/18, που αφορά τους πόρους και τις αρμοδιότητες των Κοινοτήτων.
            7.  Ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να παραχωρήσει κατάλληλα εξοπλισμένους δημοτικούς χώρους στις Δημοτικές Παρατάξεις για την αποδοτικότερη λειτουργία τους.