5 συλλήψεις μεταναστών σε αεροδρόμιο και λιμάνι Μυτιλήνης


5 συλλήψεις μεταναστών

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 18 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στον επιβατικό λιμένα Μυτιλήνης, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό τον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι η 18χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με τη συνέργεια του 23χρονου που την συνόδευε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στον επιβατικό λιμένα Μυτιλήνης, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό τον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι η 24χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Σύλληψη τριών (3) ατόμων στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν, την Κυριακή (13-10-2019) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, τρείς (3) αλλοδαποί, ηλικίας 17, 23 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επέδειξαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δελτία ταυτότητας Αρχών Ρουμανίας, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου διενεργείται προανάκριση.