Ελεύθεροι Πολίτες: «3 συριζοπασοκικές δημοτικές παρατάξεις του δήμου Μυτιλήνης χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα»


Απάντηση σε Κοινή Ανακοίνωση περί Ναζισμού και Ολοκληρωτισμού

Με αγανάκτηση αλλά όχι έκπληξη (αφού είχε… προαναγγελθεί από γνωστό τοπικό «αλληλέγγυο» ΜΜΕ) διαβάσαμε ότι σύσσωμες οι 3 συριζοπασοκικές δημοτικές παρατάξεις «Αλλάζουμε τον τόπο μας» (Μαμάκος), «Με πυξίδα τον πολίτη» (Χιωτέλλη) και «Επαννεκίνηση» (Αστυρακάκης) χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» επειδή ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ανέφερε τη φράση «ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ»,κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη φετινή εκδήλωση μνήμης για την 75η επέτειο απελευθέρωσης της Λέσβου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Οι ίδιοι επίσης, θεωρώντας ότι κατέχουν το «αριστερό» μονοπώλιο της συμμετοχής σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, εξανίστανται επειδή οι φετινές εκδηλώσεις ‘’…μετατράπηκαν σε σκηνή απ’ όπου παρέλασαν «σημαιοφόροι», «σταυροφόροι» και άλλοι ακροδεξιοί πρωταγωνιστές σε ρατσιστικές πράξεις βίας ακόμα και υπόδικοι για αυτές, «ρυπαίνοντας» το νόημα της μέρας…».

  Φυσικά η φρασεολογία τους είναι τόσο προβλέψιμη και γνωστή από το παρελθόν, ώστε είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι συντάκτες αυτής της «διαμαρτυρίας» είναι οι γνωστοί «αλληλέγγυοι», οι οποίοι πήραν ηχηρή απάντηση από τους πολίτες στις πρόσφατες εκλογές (δημοτικές-κοινοτικές αλλά και εθνικές). Κι ας μην ξεχνάμε ότι η δυσφήμιση, η συκοφάντηση και η οποιαδήποτε στοχοποίηση συμπολιτών μας (π.χ. μέσω φωτογραφίας ή φωτογραφικής περιγραφής) είναι ποινικό αδίκημα και δηλώνει από μόνη της τάσεις ολοκληρωτισμού.

Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε πριν μερικές ημέρες ψήφισμα (http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_EL.html), με συντριπτική πλειοψηφία (535 υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά), με το οποίο εξισώνονται ναζισμός, φασισμός και κομμουνισμός για τις ευθύνες σ΄ ότι αφορά στο ξέσπασμα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, στο οποίο μάλιστα υπενθυμίζεται ότι το ναζιστικό και το κομμουνιστικό καθεστώς διέπραξαν μαζικούς φόνους, γενοκτονίες και απελάσεις, και προκάλεσαν άνευ προηγουμένου απώλεια ζωής και ελευθερίας.

  Το ψήφισμα αυτό δεν προέκυψε ασφαλώς από την διάθεση κάποιων να «πικάρουν» τους υποστηρικτές του κομμουνισμού στην Ελλάδα ή να αμαυρώσουν τη μνήμη των εκατομμυρίων Ρώσων που πολέμησαν τον Ναζισμό στο Στάλινγκραντ (όμως τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς της ΕΣΣΔ δεν μπορούν να συγχωρούνται ή να παραμερίζονται λόγω της συμβολής της ΕΣΣΔ στην ήττα του ναζιστικού καθεστώτος). Αντίθετα, το ψήφισμα βασίστηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία πριν φτάσει για έγκριση στους ευρωβουλευτές της Ευρώπης:

   Λαμβάνοντας υπόψη το ψήφισμα 260(ΙΙΙ)Α της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών της 9ης Δεκεμβρίου 1948 σχετικά με τη γενοκτονία, τη δήλωσή της 23ης Σεπτεμβρίου 2008 σχετικά με την ανακήρυξη της 23ης Αυγούστου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού, τη Διακήρυξη της Πράγας της 3ης Ιουνίου 2008, σχετικά με την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον κομμουνισμό και πολλά άλλα επίσημα ψηφίσματα των πρώην σοσιαλιστικών καθεστώτων που διατύπωναν ξεκάθαρα τις θηριωδίες του Κομμουνισμού.
 Και τι άλλο έλαβαν υπόψη τους; Ότι πριν από 80 χρόνια, ως άμεση συνέπεια του Συμφώνου Μολότοφ - Ρίμπεντροπ, το οποίο ακολούθησε η Γερμανοσοβιετική Συνθήκη για τα σύνορα και τη φιλία μεταξύ των δύο καθεστώτων, της 28ης Σεπτεμβρίου 1939, η Πολωνική Δημοκρατία ήταν η πρώτη που δέχτηκε εισβολή από τον Χίτλερ. Και δύο εβδομάδες αργότερα από τον Στάλιν. Εισβολές που στέρησαν τη χώρα της ανεξαρτησίας της και αποτέλεσαν άνευ προηγουμένου τραγωδία για τον πολωνικό λαό. Ότι η κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση ξεκίνησε επιθετικό πόλεμο κατά της Φινλανδίας τον Δεκέμβριο του 1939, και τον Ιούνιο του 1940 κατέλαβε και προσάρτησε μέρη της Ρουμανίας -εδάφη που ποτέ δεν επιστράφηκαν- καθώς και προσάρτησε τις ανεξάρτητες δημοκρατίες της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας.

   Λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι η ναζιστική Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση συνεργάστηκαν πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά με κοινό στόχο την κατάκτηση της Ευρώπης και τη διαίρεσή της σε σφαίρες επιρροής, όπως προβλεπόταν στο Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ.

  Λαμβάνοντας υπόψη ότι, μετά την ήττα του ναζιστικού καθεστώτος και τον τερματισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ορισμένες χώρες είχαν την τύχη να ζήσουν την ανοικοδόμηση και τη συμφιλίωση, ενώ άλλες, ως συνέπεια της Συνθήκης της Γιάλτας, παρέμειναν υπό τη σοβιετική κατοχή και κομμουνιστικές δικτατορίες επί μισό αιώνα και συνέχισαν να στερούνται την ελευθερία, την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη.
  Λαμβάνοντας υπόψη ότι, παρά το γεγονός ότι τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος αξιολογήθηκαν και τιμωρήθηκαν με κυρώσεις μέσα από τις δίκες της Νυρεμβέργης, εξακολουθεί να υφίσταται επείγουσα ανάγκη για ευαισθητοποίηση και διεξαγωγή ηθικής και νομικής εκτίμησης των εγκλημάτων που διαπράχθησαν στο πλαίσιο των κομμουνιστικών δικτατοριών.

   Και κυρίως, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταθεί ενιαία και δεμένη εναντίον του ολοκληρωτισμού!

  Ομως οι ανά τη γη συνοδοιπόροι και απολογητές του κόκκινου ολοκληρωτισμού, που εξοργίστηκαν από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την καταδίκη των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού, έχουν μια καταγέλαστη αλλά και φρικώδη θεωρία: πως δεν έχουν σημασία οι πράξεις, αλλά η ιδεολογία πίσω από τις πράξεις. Δηλαδή οι σφαίρες των SS στα κεφάλια των δύστυχων Εβραίων ήταν κακές, αλλά οι κομμουνιστικές σφαίρες στον αυχένα των αιχμαλώτων ηρώων Αξιωματικών του Πολωνικού Στρατού από τους φονιάδες του Στάλιν ήταν… καλές ή έστω λιγότερο κακές!!!

  Λαοί στα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου πνίγηκαν στο αίμα από τη δράση των κομμουνιστών. Η πατρίδα μας   πέρασε ήδη αρκετά από την κομμουνιστική βαρβαρότητα, ας μην το ξεχνάμε. Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα ανοήτως οι περισσότεροι «κεντροδεξιοί» στέκονται ενοχικά μπροστά στα ορφανά του Στάλιν και του Μπλοχίν.

  Κατά συνέπεια, μεταξύ πολλών άλλων πολιτικών, θεσμικών και ιστορικών τεκμηρίων, κάθε σκεπτόμενος πολίτης της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης έχει κάθε δικαίωμα να τοποθετεί στην ίδια κατηγορία τις Κομμουνιστικές δικτατορίες και τον Ναζισμό, όπως και κάθε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς. Και δεν είναι ανάγκη να ρωτήσει τους ίδιους τους οπαδούς του οποιουδήποτε ολοκληρωτισμού αν συμφωνούν ή όχι με την παραπάνω εξίσωση.

  Ας μας απαντήσουν λοιπόν ξεκάθαρα οι δημοτικές παρατάξεις το εξής: καταδικάζουν τον κομμουνισμό ως μορφή ολοκληρωτισμού και τα εγκλήματά του ή όχι; Αν δεν απαντήσουν ξεκάθαρα ο κόσμος της Λέσβου θα θεωρήσει το αυτονόητο…

   Μυτιλήνη, 1 Οκτωβρίου 2019
 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Συνδυασμός Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης