Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λέσβου- (pics)


Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία όλης της Ελλάδας..
                                       

Στην Μυτιλήνη στις 9:30 πραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί στα σχολεία δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια ενώ δόθηκαν και τα σχολικά βιβλία στους μαθητές, ο δήμαρχος Μυτιλήνης παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού στο σχολείο Παμφιλων αλλά και στο 5ο δημοτικό σχολειό Μυτιλήνης.


Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ,επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκινά ομαλά και για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Μυτιλήνης θα βρίσκεται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα, στο σπουδαίο, πραγματικά, έργο που επιτελεί, συνοδοιπόρος στην προσπάθεια κάλυψης των αυξημένων  αναγκών που υπάρχουν. Τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον. Γι’ αυτό, η εκπαίδευσή τους είναι από τις πρώτες προτεραιότητές μας ως γονείς και φυσικά ως Αυτοδιοικητικοί. Δεν  πρέπει να ξεχνάμε ότι,  η παιδεία αποκτά νόημα, όταν από κοινού γνώσεις και δεξιότητες διαμορφώνουν νέους και νέους με ήθος και δημοκρατική αντίληψη, υπεύθυνους και άξιους πολίτες στην κοινωνία».


Τόσο ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Αντώνης Βλαχονικολός, όσο και οι Διευθυντές του Λυκείου Χρήστος Συναχείρης και του Γυμνασίου Παμφίλων Δημήτρης Ζουρέλλης, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι θα υπάρξει συστηματική και γόνιμη συνεργασία, προς όφελος, πάντα, της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου πραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί στα σχολεία χωρίς κάποιο πρόβλημα ενώ σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα το παρόν έδωσαν στελέχη και ο δήμαρχος της δημοτικής αρχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Φωτογραφίες και οι σχετικές λεζάντες από την δυτική Λέσβο

ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 1: Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος στο
Δημοτικό Σχολείο Καλλονής




ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2: Από τον Αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Καλλονής
υπό τον Μητροπολίτη Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομο. Από δεξιά διακρίνεται ο
Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Περιβολάρης και ο
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης




ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 3: Από τον Αγιασμό στο Γυμνάσιο Καλλονής. Δίπλα
στον Δήμαρχο, η Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς Ζαχαρούλα Ιωακείμ και ο
Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Απόστολος Βαρελτζής