Στον Υπ. Εσωτερικών ο Τ. Βερρος για την συγχώνευση των Ληξιαρχείων του Δήμου δυτ. Λέσβου σε ένα


Με παρέμβασή του στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, αναδεικνύει τα προβλήματα που προκαλεί η απόφαση συγχώνευσης των Ληξιαρχείων του νεοσύστατου Δήμου σε ένα, με έδρα την Καλλονή.

Ο κ. Βέρρος στην επιστολή του στον Υπουργό σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου «αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας, με ημιορεινές τοποθεσίες και με δεκάδες τοπικές κοινότητες οι οποίες ενώνονται μέσω σημαντικών χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ τους». Ενώ αναδεικνύει και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου Δυτικής Λέσβου που τους εξαναγκάζει να διανύσουν έως και 60 χλμ. για μία και μόνο απλή Ληξιαρχική Πράξη.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στην παρέμβασή του ζητά την διατήρηση του προηγούμενου καθεστώτος λειτουργίας των Ληξιαρχείων.

Συγχώνευση Ληξιαρχείων Δήμου Δυτικής Λέσβου
Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τις μεγάλες δυσκολίες που ήδη προκαλεί στους δημότες, η απόφαση που ελήφθη για συγχώνευση των Ληξιαρχείων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε ένα. Κι αυτό γιατί είναι γενικά γνωστό, πως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της χώρας, με ημιορεινές τοποθεσίες και με δεκάδες τοπικές κοινότητες οι οποίες ενώνονται μέσω σημαντικών χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ τους.
Βάσει των οδηγιών που δίνονται για την συγχώνευση των Ληξιαρχείων, όλοι οι δημότες του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στην έδρα του δήμου στην Καλλονή για να εξυπηρετούνται για τις σχετικές με το Ληξιαρχείο υποθέσεις τους. Εξέλιξη που ειδικά τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου, τους εξαναγκάζει να διανύσουν έως και 60χλμ. για μία και μόνο απλή Ληξιαρχική Πράξη.
Δεδομένου ότι μέχρι πρότινος, το Ληξιαρχείο εξυπηρετούσε τους δημότες σε επτά σημεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, από τις κατά τόπους έδρες ανά δημοτική ενότητα, ζητούμε με την παρούσα να παραμείνει το πρότερο καθεστώς λειτουργίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ