Πρώτη επίσημη συνεδρίαση για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου- Τα ονόματα του προεδρείου του Δ.Σ και των επιτροπών


Συνεδρίασε χτες για πρώτη φορά επίσημα το δημοτικό συμβούλιο του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Η πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγ.Παρασκευή είχε ως κυρίαρχο θέμα την εκλογή  του προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής


Τα ονόματα

Υπό την προεδρεία του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου Ιορδάνη Ιορδάνου, έγιναν οι εκλογές ανάδειξης του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, με τον Στρατή Γελαγώτη να αναδεικνύεται (με 24 ψήφους) Πρόεδρος του σώματος.

Αντιπρόεδρος, από την πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης, εξελέγη ο Γεώργιος Καραθανάσης και Γραμματέας, εκ μέρους της παράταξης του Στρατή Ζαφείρη, ο Στέφεν Στράιχ.
Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ορίσθηκαν/εκλέχτηκαν και τα μέλη της Οικονομικής και της Ποιότητας Ζωής.

Οικονομική Επιτροπή

Πρόεδρος της 9μελούς Οικονομικής Επιτροπής ορίσθηκε από τον Δήμαρχο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αλάνης και μέλη οι Στρατής Ζαφείρης και Ιορδάνης Ιορδάνου. Εκ μέρους της πλειοψηφίας εκλέχτηκαν τακτικά μέλη οι Ζαχαρούλα Ιωακείμ και Αφροδίτη Βατή, με πρώτα αναπληρωματικά μέλη τους Κωνσταντίνο Πάππο και Ασανούλα Γιαννή.
Εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας τακτικά μέλη εξελέγησαν ο Νικόλαος Χήρας και ο Στρατής Αλεξίου, με αναπληρωματικά τους Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή και Γεώργιο Καραθανάση.
Από την παράταξη του Γιάννη Συκά εκλέχτηκε ο Γεώργιος Σαλταμάρας με αναπληρωματικό τον Χαράλαμπο Μαργαρίτη και από την παράταξη του Στρατή Ζαφείρη, ο Στέφανος Αποστόλου με αναπληρωματικό τον Στέφεν Στράιχ.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών έχει οριστεί ο Γεώργιος Αλάνης

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Αντίστοιχα, Πρόεδρος της 9μελούς Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ορίσθηκε από τον Δήμαρχο η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Ασανούλα Γιαννή και μέλη οι Στρατής Ζαφείρης και Μιχάλης Ρούσσης. Εκ μέρους της πλειοψηφίας εκλέχτηκαν τακτικά μέλη οι Νίκος Περιβολάρης και Ανδρέας Αξής.

Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Κοτζαμάνης Ελευθέριος και Μόλβαλη Ελένη με αναπληρωματικά τους Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή και Λουκά Κόβρα.
Από την παράταξη του Γιάννη Συκά τακτικό μέλος εξελέγη ο ίδιος με αναπληρωματικό του τον Σταύρο Βαξεβάνη και από την παράταξη του Στρατή Ζαφείρη, η Πίτσα Ελένη με αναπληρωματική την Τσάκου Μαριάνθη.

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής έχει οριστεί η Ασανούλα Γιαννή

Τ. Βέρρος: «Καλούμαστε να χαράξουμε το δρόμο…»

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αφού συνεχάρη όλους τους εκλεγμένους του νέου δημοτικού συμβουλίου και ευχήθηκε μία γόνιμη και δημιουργική θητεία, τόνισε στον χαιρετισμό του τη σημασία του να μπουν στέρεες βάσεις για να θεμελιωθεί ένας λειτουργικός δήμος «και να τρέξει στο δρόμο της ανάπτυξης».

«Δεν έχει νόημα να πω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Τη διάσπαση εμείς τη ζητήσαμε, εμείς έχουμε την ευθύνη να την υλοποιήσουμε. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να διαχειριστούμε την τύχη του τόπου μας. Εμείς πρέπει να τιμήσουμε την επιλογή των πολιτών και να τους απογοητεύσουμε. Επομένως δουλειά και θετικές σκέψεις».


Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κλείνοντας τον χαιρετισμό του έδωσε το στίγμα του για την επόμενη ημέρα: «Εμείς σε αντίθεση με όλους τους άλλους συναδέλφους μας στην επικράτεια, δεν καλούμαστε απλά να βελτιώσουμε το δρόμο. Καλούμαστε να τον χαράξουμε. Καλούμαστε να βρούμε την Ιθάκη μας. Δυστυχώς όμως όχι όπως το λέει ο ποιητής αλλά γρήγορα και με ασφάλεια…».

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής έχει οριστεί η Ασανούλα Γιαννή


Το μήνυμα του δημάρχου δυτικής Λέσβου μετα την πρώτη συνεδρίαση