Η Λέσβος είναι θεραπεία


Από την αρχαιότητα έως σήμερα, η Λέσβος αποτελεί πηγή έμπνευσης. Για τον Αριστοτέλη και τα θεμέλια της βιολογίας, για τον Αρίωνα και την εξέλιξη του διθυράμβου, για τη Σαπφώ και την λυρική ποίηση, για τον Πιττακό, τον Μυριβήλη, τον Ελύτη, τον Ιακωβίδη, τον Θεόφιλο και τόσες άλλες σπουδαίες προσωπικότητες.

Πριν λίγες ημέρες, η Λέσβος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους όσους επισκέφτηκαν  το 2οΔιεθνές Φεστιβάλ Ευεξίας “LESVOS-EUPHORIA INTERNATIONAL FESTIVAL”, το οποίο δημιουργήθηκε για να ανακαλύψει ο επισκέπτης και ο καθένας από εμάς αυτή την τόσο ιδιαίτερη και θεραπευτική ενέργεια του νησιού.

Από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ευεξίας έφερε κοντά δασκάλους από όλον τον κόσμο, μαθητές, επισκέπτες και κατοίκους του νησιού, σε μια μαγική συνεύρεση με δράσεις που περιλάμβαναν Yoga, Tai Chi, Qi Qong, Pilates, Ορθοσωμία, Mindfulness, Labyrinth walks, FUNctional Circuit training, Εργαστήρια Ζωγραφικής, Ιππασία και Διαλογισμό, Διαλογισμό με συνοδεία Tibetan Singing Bowls, Nia, μπάνια στις ιαματικές πηγές Εφταλούς, διαλέξεις, μουσικές εκδηλώσεις και κινηματογραφικές προβολές.

Ιδιαίτερα για τα παιδιά υπήρχαν μαθήματα yoga, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ασκήσεις mindfulness και mandala για παιδιά, ιππασία και παιχνίδια θεατρικής έμπνευσης.  

Όλοι όσοι είχαν τη χαρά να πάρουν μέρος, γνώρισαν τον Μόλυβο, την Πέτρα και την Εφταλού μέσα από τα εργαστήρια και τα μαθήματα που έγιναν κάτω από πεύκα, πάνω σε μπαλκόνια με θέα το απέραντο γαλάζιο, στο γκαζόν με θέα τον Μόλυβο, σε πλατείες, σε παραλίες, κάτω από το κάστρο, στο Οθωμανικό Λουτρό (Χαμάμ), στην Δημοτική Πινακοθήκη, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες ξενοδοχείων, σε beach bar, ακόμα και σε ένα υπέροχο μπαλκόνι εστιατορίου με θέα το Αιγαίο. Αυτό το τόσο διαφορετικό, το The Other Aegean.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η Λέσβος να αναδειχθεί ως ένας ιδιαίτερος τόπος όπου λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, της ευεξίας, της ψυχικής υγείας, των βιολογικών προϊόντων, της υγιεινής διατροφής, της άσκησης και της εναλλακτικής θεραπείας, θα βρίσκονται όλοι μαζί, δάσκαλοι, μαθητές και επισκέπτες, σε έναν τόπο με πλούσια φυσική ομορφιά, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας με προορισμό τον καλύτερό τους εαυτό.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής και είχε την υποστήριξη των Δημοτικών κοινοτήτων Μολύβου & Πέτρας.

Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης ήταν ο  Robert Betz.

Η υποστήριξη των μελών του Φορέα ιδιαίτερα των ξενοδοχείων και των εστιατορίων καθώς και των εθελοντών και της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ συνέβαλαν ώστε το φεστιβάλ για δεύτερη συνεχή χρονιά να στεφθεί με επιτυχία.   

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλhttps://www.euphoria-lesvos.com