Οι τελευταίοι χωματόδρομοι της Λέσβου


Γράφει ο Χριστόφορος  Δημ.  Τσιργιάννης    *

Όλοι  μας γνωρίζουμε ότι η βαριά βιομηχανία μας είναι ο τουρισμός . Αυτό οφείλεται
είτε στις φυσικές ομορφιές τις πατρίδα μας  είτε στην πολιτιστική κληρονομιά .
Το ίδιο ισχύει και στο νησί μας την Λέσβο . Όμως εδώ παρατηρείται το φαινόμενο των δύο ταχυτήτων .

Το βόρειο και δυτικό τμήμα του νησιού ( Καλλονή, Μόλυβος , Μεσότοπος , Αντίσσα , Ερεσός ,Σίγρι, Πολιχνίτος , Πέτρα) εδώ και χρόνια επενδύονται κεφάλαια για έργα υποδομής ( δρόμοι , λιμάνι , τελωνείο  στην Πέτρα , έναρξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων σύνδεσης της Πέτρας με τα απέναντι τουρκικά παράλια στην περιοχή του Τσανάκαλε, με το λιμάνι του Κουτσούκουγιού). 

Αυτό οφείλεται στο ενδιαφέρον που έδειξαν και δείχνουν οι τοπικοί  πολιτικοί
παράγοντες για τις περιοχές τους , μέχρι και δικό τους Δήμο δημιούργησαν και αξίζουν συγχαρητήρια , ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !!!

Το νότιο τμήμα του νησιού , ειδικά η επαρχία Πλωμαρίου , Γέρας και Αγιάσου  πάνω από 20 χρόνια μιλάμε , ξαναμιλάμε , μελέτες επί μελετών , ωρίμανση επί ωριμάνσεων….  για τους
χωματόδρομους

(α). Αγιάσου – Μεγαλοχωρίου
(β). Αμπελικού – Σταυρού
(γ). Ακρασίου – παραλία  Δρώτας
και
(δ).  Είναι αδιανόητο η κεντρική πλατεία του Πλωμαρίου να αποτελεί αδιέξοδο  για τα 50άρια τουριστικά πούλμαν που έρχονται από Μυτιλήνη  με κατεύθυνση τα Βατερά .

Το βασικό χαρακτηριστικό είναι να δύναται τα μεγάλα τουριστικά πούλμαν να μπορούν να διασχίζουν τους 4 οδικούς άξονες που προανέφερα ειδάλλως δεν θα αποτελούν αναπτυξιακά έργα υποδομής .

Δεν είναι ώρα  να ρίχνουμε ευθύνες για το παρελθόν αλλά  ευελπιστώ    να ανασυντάξουμε όλες τις δυνάμεις μας πρώην και νυν τοπικοί πολιτικοί παράγοντες να παραδειγματιστούν από το Β.Δ τμήμα της Λέσβου .

Θεωρώ ότι όλοι μας αγαπάμε το τόπο μας, εργαζόμαστε εκεί , έχουμε όλοι μας προσωπικά επενδύσει  , τον επισκεπτόμαστε  κάθε καλοκαίρι , αλλά πρέπει να συνεννοηθούμε στα αυτονόητα ανεξαρτήτως κομματικών φορέων.  

 Με υπέρβαση σε κάθε μικρό…….. όλα θα γίνουν πράξη .

Χριστόφορος  Δημ.  Τσιργιάννης  
  εξ  Ακρασίου  Πλωμαρίου  Λέσβου

Αθήνα , 21 / Σεπτεμβρίου / 2019